Barák přihrál na vítězný gól a Lecce dál živí naději na záchranu, Zlatan pálil za AC Milán

Český záložník Antonín Barák pomohl fotbalistům Lecce v předposledním kole italské ligy asistencí k výhře 2:1 v Udine a k udržení naděje na záchranu. Dobrou formu po koronavirové pauze potvrdil AC Milán, který i díky dvěma brankám Zlatana Ibrahimovice vyhrál v Janově nad Sampdorií 4:1 a pojistil si šesté místo v tabulce. Lazio Řím porazilo již sestupující Bresciu 2:0 a stále má naději na druhou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák

Antonín Barák | Zdroj: Profimedia

Lecce potřebovalo k udržení šance na záchranu zvítězit a zároveň doufat, že v souběžně hraném utkání ztratí FC Janov. Druhá podmínka byla splněna pohodlně, Janovští předvedli v Sassuolu bezkrevný výkon a utrpěli debakl 0:5. Domácí tým si spravil chuť poté, co mu v minulém kole po zásazích videorozhodčího neuznali při prohře 0:2 v Neapoli hned čtyři góly.

Trenér Juventusu Sarri po titulu vtipkoval: Když vyhráli se mnou, musejí být opravdu dobří

Číst článek

Lecce v Udine prohrávalo od 36. minuty po neubráněném rohu, ale už za čtyři minuty s přehledem srovnal z penalty za ruku ve vápně Marco Mancosu. Hosté po změně stran tlačili a kýženého gólu se dočkali v 81. minutě. Barák se neukvapil, v dobré pozici předložil míč ještě lépe postavenému Gianlucovi Lapadulovi a ten do prázdné branky dokonal obrat.

Lecce ztrácí před posledním kolem z prvního sestupového 18. místa na Janov jeden bod. Vzhledem k horší vzájemné bilanci potřebuje zvítězit a zároveň doufat, že soupeř uhraje maximálně remízu.

AC Milán potvrdil, že se mu po koronavirové pauze nesmírně daří. V Serii A neprohrál už pojedenácté za sebou a ve čtvrtém z posledních pěti kol zvítězil. Bilanci po lednovém příchodu na San Siro si opět vylepšil hvězdný milánský veterán Ibrahimovic, který má po dnešních dvou trefách na kontě ve střelecké tabulce devět gólů. Za Sampdorii odehrál celý zápas český reprezentant Jakub Jankto.

Vedení mezi kanonýry si pojistil útočník Lazia Ciro Immobile. Třicetiletý střelec podtrhl pojišťující brankou výhru 2:0 nad Brescií a připsal si už 35. gól v ligové sezoně. Na Cristiana Ronalda z Juventusu Turín má náskok čtyř tref. Lazio ztrácí před posledním kolem ze čtvrtého místa bod na druhý Inter Milán. V dresu Brescie odehráli celých 90 minut Češi Jaromír Zmrhal s Alešem Matějů.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:
Hellas Verona - Spal Ferrara 3:0 (7. a 11. Di Carmine, 47. Faraoni), Lazio Řím - Brescia 2:0 (17. Correa, 83. Immobile), Sampdoria Janov - AC Milán 1:4 (87. Askildsen - 4. a 58. Ibrahimovic, 54. Calhanoglu, 90.+2 Leao), Sassuolo - FC Janov 5:0 (66. a 77. Caputo, 26. Traoré, 40. Berardi, 74. Raspadori), Udine - Lecce 1:2 (36. Samir - 40. Mancosu z pen., 81. Lapadula

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme