Itálie řeší páteční šlágr mezi Interem a AS Řím. Noviny s fotkou Lukaka lákají na ‚černý pátek‘

Fotbaloví fanoušci v Itálii netrpělivě vyhlíží páteční ligový duel mezi vedoucím Interem Milán a aktuálně čtvrtým AS Řím. Na titulní straně čtvrtečního vydání deníku Corriere dello Sport se totiž objevil titulek „Black Friday“ (černý pátek) a u něj fotografie Romela Lukaka a Chrise Smallinga. Na tom by nebylo nic kontroverzního, kdyby oba hráči nebyli tmavé pleti.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asi to měl být pokus o vtip či marketingový tah, každopádně o pátečním duelu Interu s AS Řím se mluví, jako nikdy předtím.

‚Zastavit Lukakua můžete, když mu dáte 10 banánů.‘ V Itálii vyhodili experta za rasistický komentář

Číst článek

Nejen fotbalová veřejnost ale v Itálii řeší čtvrteční vydání sportovního deníku, který kontroverzní titulek s fotografií fotbalistů vydal. 

Fanoušci na sociálních sítích mají jasno a upozorňují, že se jedná o jasný projev rasismu.

Vedení Interu nereagovalo sice přímo, ale na svém twitteru uvedlo: „Fotbal je vášeň, kultura a bratrství. Vždy jsme byli a budeme vystupovat proti jakékoliv formě diskriminace.“

Il calcio è passione, cultura e fratellanza.
Siamo e saremo sempre contro ogni forma di discriminazione

#BUU #BrothersUniversallyUnited #NoToDiscrimination #FCIM

11:12 – 05. 12. 2019

648 3049

Na nevhodnou titulní stranu novin už reagovalo i vedení AS Řím, které na svém twitteru titulní stranu sdílelo s výrazným nepochopením.

„Média přiživují rasismus každý den. Tohle je dnešní vydání deníku Corriere dello Sport,“ reagovala pro změnu antidiskriminační skupina Fotbal proti rasismu v Evropě (FARE).

Šestadvacetiletý belgický útočník má s rasismem v Itálii bohaté zkušenosti. Na začátku letošní sezony zahrával penaltu na hřišti Cagliari a místní fanoušci ho zasypali rasistickými pokřiky.

Kontroverzní výrok pak stál místo televizního komentátora stanice Top Calcio 24 za nemístnou poznámku směrem k Lukakuovi. Luciano Passirani prohlásil, že belgického fotbalistu zastavíte jedině tak, když mu dáte deset banánů.

The media fuels racism every day.

This is todays edition of Italian sport daily Corriere dello Sport.

09:32 – 05. 12. 2019

211 487

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme