Už žádná fotbalová squadra azzura. Reprezentace Itálie nastoupí proti Řecku v zelené

Italští fotbalisté v sobotním zápasu kvalifikace mistrovství Evropy proti Řecku představí nové zelené dresy, které by měly v budoucnu nahradit tradiční modré trikoty. Vedení svazu bere změnu jako symbol nástupu generace mladých hráčů, řadě osobností v čele s trenérem národního týmu Robertem Mancinim se však nelíbí.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italští fotbalisté Graziano Pellè, Andrea Barzagli a Simone Zaza

Italští fotbalisté Graziano Pellè, Andrea Barzagli a Simone Zaza | Zdroj: Reuters

„Asi jsem staromódní, ale víc se mi líbí bílé nebo modré dresy,“ prohlásil Mancini. Podobně novinku zkritizoval i slavný Dino Zoff. „Jsem starý a tahle změna se mi nelíbí,“ řekl někdejší trenér a brankář italské reprezentace, se kterou v roce 1968 vyhrál mistrovství Evropy a v roce 1982 i světový šampionát.

Rooney, Neymar i Owen v dřevěné boudě. Fotograf z Tanvaldu shromáždil stovky fotbalových dresů

Číst článek

Itálie nastoupila v zelených dresech už v roce 1954 při výhře 2:0 nad Argentinou. Tehdy hrály v zeleném výhradně italské mládežnické týmy, protože modré trikoty byly považovány za výsadu seniorského výběru. Díky nim také reprezentace dostala přezdívku Azzurri.

V sobotu v Řecku navíc budou mít Italové šanci oslavit v nových dresech postup na mistrovství Evropy.

Manciniho výběru, který bez ztráty bodu vede tabulku kvalifikační skupiny J o šest bodů před Finskem, zajistí start na šampionátu vítězství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme