Jablonecký trenér Rada litoval nepovedeného úvodu utkání. V odvetě na Celticu očekává ‚peklo‘

Fotbalisté Jablonce nezvládli vstup do nového ročníku mezinárodních soutěží. Ve 3. předkole Evropské ligy nestačili na domácím stadionu na Celtic Glasgow 2:4. Trenér Severočechů Petr Rada litoval hlavně nepovedeného úvodu utkání – v 16. minutě totiž svítilo na stadionu v Jablonci skóre 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Jablonec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Pilař (vlevo) v souboji Anthonym Ralstonem

Václav Pilař (vlevo) v souboji Anthonym Ralstonem | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

„Na začátku to vypadalo hodně špatně. Pak jsme naštěstí dali kontaktní gól Vencou Pilařem,“ řekl po utkání trenér Jablonce Petr Rada. Nechybělo ale mnoho a jeho tým mohl do kabin odcházet s větší ztrátou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Jablonce si vezou do odvety proti Celticu dvoubrankové manko. Více v příspěvku Mikuláše Jáši

„Do druhého poločasu jsem hráčům říkal, že pokud budeme hrát takhle, tak to může skončit i větším rozdílem. Nakonec ale byl stav 1:2 po prvním poločase dost přijatelný,“ podotkl Rada.

Po změně stran se sice hra vyrovnala, přesto byli Skotové nadále produktivní a pojistili si vítězství. Zejména čtvrtá obdržená branka byla podle Rady zbytečná.

„Z autového vhazování, kdy to soupeř vždycky dlouho drží, pak si naběhne a odcentruje... Hráč ve vápně je nedůsledně obsazený a dostaneme gól,“ povzdechl si jablonecký trenér.

Celtic má nakročeno k postupu, navíc může v odvetě využít stoprocentní kapacitu stadionu. To přidělává zkušenému kouči Jablonce vrásky na čele.

„Teď jde o to, aby to naši hráči unesli. Pokud nehrajete každou sezonu evropské poháry a přijde vám na zápas šedesát tisíc lidí, tak to není jednoduché, to vím z vlastní zkušenosti. Fanoušci Celticu jsou pověstní, na každý zápas je vyprodáno. Bude to peklo,“ dodal Rada. Jablonec čeká odveta ve Skotsku příští čtvrtek.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme