Přestup potvrzen. Jankto po šesti letech opouští Itálii, zahraje si za španělské Getafe

Český fotbalista Jakub Jankto si vyzkouší španělskou ligu, jeho přestup dotáhl madridský klub Getafe. Pětadvacetiletý záložník podepsal v patánctém klubu loňské tabulky La Ligy smlouvu na pět let. Přestupovou částku kluby nezveřejnily, podle médií by se měla pohybovat kolem šesti milionů eur.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Jankto.

Jakub Jankto. | Foto: Alberto Lingria | Zdroj: Reuters

Sampodria za pětadvacetiletého záložníka podle italského novináře Gianlucy Di Marzia vyinkasuje šesti milionů eur (přes 153 milionů Kč). Getafe oficiálně Jankta představí v úterý na tiskové konferenci, nosit bude dres s číslem 16.

První sezonu nechytal, přesto štaci v Portugalsku hodnotí kladně. ‚Obrovská škola,‘ říká brankář Trmal

Číst článek

Jankto si vyzkouší angažmá mimo Apeninský poloostrov poprvé v profesionální kariéře. Rodák z Prahy patří k odchovancům Slavie, v A týmu „sešívaných“ se ale nikdy neobjevil, jelikož jako osmnáctiletý přestoupil do italského Udinese.

V nejvyšší italské soutěži se prosadil, v dresu Udinese nastřílel ve dvou sezonách 11 gólů a před třemi lety se přesunul do Sampdorie Janov, se kterou loni skončil na devátém místě tabulky Serie A.

Dobré výkony v Itálii mu zajistily i 40 startů za národní tým, ve kterých vstřelil 4 branky. Byl i součástí výběru trenéra Šilhavého na nedávném Euru, ve kterém český tým došel do čtvrtfinále.

Španělská La Liga nebývá častou destinací českých fotbalistů, na Pyrenejském poloostrově si od roku 1989 zahrálo jen osm Čechů. Jankto se tak připojí ke jménům jako Jaroslav Plašil, Tomáš Ujfaluši či Tomáš Vaclík, který po loňské sezoně odešel ze Sevilly do Olympiakosu.

Getafe skončilo ve třech z posledních čtyř sezon v horní polovině ligové tabulky a před dvěma lety dokráčelo například i do osmifinále Evropské ligy. Letošní ročník zahájil klub z Madridu prohrou a po prvním odehraném kole se v La Lize nachází na 17. místě.

Jakub Jankto pózuje s dresem Getafe

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme