Líbilo se mi, co mi vedení nastínilo, popisuje Kuchta, proč si po návratu vybral Spartu

Pražské fotbalové derby mezi Spartou a Slavií bude mít v této sezoně ještě větší náboj. Postaral se o to reprezentační útočník Jan Kuchta, který při návratu do české ligy nezvolil svého bývalého zaměstnavatele z Edenu, ale naopak zamířil na druhý břeh Vltavy k odvěkému rivalovi.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuchta

Jan Kuchta ještě v dresu Slavie. | Zdroj: Reuters

Jan Kuchta řešil změnu angažmá delší dobu. V dresu Lokomotivu Moskva, kam v zimě ze Slavie přestoupil, už hrát nechtěl - hlavně kvůli náročné politické situaci po ruské invazi na Ukrajinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Líbilo se mi, co mi vedení nastínilo, popisuje Kuchta, proč si vybral Spartu

Kuchta na sebe navíc upozornil v reprezentačním dresu – v červnu se dvakrát trefil do sítě Švýcarska, a jeden gól dal i Španělům.

„Vedení mě oslovilo s tím, že měli zájem o mé služby. Co mi nastínili, se mi líbilo, a proto jsem si vybral právě Spartu,“ opisuje Kuchta pro klubový web svůj příchod do Sparty, kterým si znepřátelil fanoušky svého bývalého klubu z druhého břehu Vltavy, tedy Slavie.

„Třeba s Kubou Peškem jsem hrál ještě v Liberci, takže se s ním znám dlouhodobě. Kluky ze Sparty jsem poznal až teď v reprezentaci, tak se na ně těším a ze začátku se na ně budu určitě obracet,“ dodává Kuchta.

Pikantní návrat do ligy. Útočník Kuchta se vrací z Ruska, místo Slavie ale do Sparty

Číst článek

Pětadvacetiletý forvard se na Letné potká s koučem Brianem Priskem, který usiloval o jeho příchod už když trénoval Belgické Antverpy.

„Antverpy o mě měly zájem, vyptávaly se a s mým agentem něco proběhlo, ale osobní zkušenost s ním nemám. Vím, že trénoval v Antverpách, ale to je minulost. Těším se na vizi, se kterou chce jít Sparta do sezony,“ říká Jan Kuchta, který do Sparty přichází na roční hostování s opcí na případný přestup.

Nejbližší pražské derby Sparty a Slavie v říjnu letošního roku by i díky němu mělo mít větší náboj.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme