Reprezentační trenér Šilhavý se nakazil koronavirem, v příštích zápasech tým povede asistent Chytrý

Trenér českého národního týmu Jaroslav Šilhavý byl před začátkem reprezentačního srazu pozitivně testován na koronavirus. V zápasech proti Kuvajtu (11. listopadu) a Estonsku (16. listopadu) tak z lavičky tým povede Šilhavého asistent Jiří Chytrý. Vedení fotbalové reprezentace o tom informovalo na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 15:45 8. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: Nicolò Campo/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Kouč národního týmu měl před pondělním začátkem srazu pozitivní test na koronavirus, přestože je očkovaný. Nemoc už prodělal vloni.

Šilhavému z nominace vypadli čtyři zranění, reprezentační kouč povolal mezi náhradníky i Panáka

Číst článek

„Je zapotřebí zdůraznit, že trenér Jaroslav Šilhavý se v posledních dvanácti dnech nepotkal s žádným jiným členem reprezentace. Abychom předešli jakýmkoliv spekulacím, tak musíme dodat také to, že je očkovaný. Bohužel, navzdory všem opatřením se v dnešní době nakažení zcela vyhnout nelze. Jarda bude se zbytkem trenérského štábu intenzivně komunikovat na dálku,“ uvedl manažer reprezentace Libor Sionko na oficiálním webu národního týmu.

Chytrý už národní mužstvo vedl vloni v říjnu v zápase Ligy národů ve Skotsku, kde český tým prohrál 0:1. Hlavní kouč Šilhavý se tehdy poprvé nakazil koronavirem a na lavičce reprezentace scházel.

„Pro nás je to samozřejmě komplikace, ale i na tuto variantu jsme byli připravení. Loni ve Skotsku jsme si to vyzkoušeli, s Jardou budeme v častém kontaktu a budeme všechno probírat. Věřím, že oba zápasy zvládneme úspěšně,“ poznamenal Chytrý.

Asistent trenéra odřídil už pondělní trénink. Ve středu se tým přesune do Olomouce, kde ho o den později čeká duel s Kuvajtem.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme