V nominaci fotbalové jednadvacítky jsou čtyři nováčci. Nechybí Sadílek nebo Hložek

Čtyři nováčky nominoval trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí na domácí říjnové zápasy s Řeckem a Skotskem v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2021. Zbytek týmu tvoří osvědčené jádro, v němž nechybí ani záložníci Adam Hložek, Jan Matoušek a Michal Sadílek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

3) Česko - Černá Hora 3:0. Tři dny po vítěství nad Bulharskem zvládli Češi i další domácí zápas, když v Olomouci porazili Černou Horu. Po tragickém zápasu v Anglii se zdálo, že reprezentace dvěma vítězstvími po kvalitních výkonech nabrala solidní formu.

Trenér Karel Krejčí nominoval na dva říjnové kvalifikační zápasy reprezentace do 21 let (ilustrační foto). | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Tím, že hrajeme dvakrát doma, jsem chtěl vzít větší počet hráčů. Budeme mít 20 hráčů do pole a tři gólmany. Vzal jsem i pár nováčků, které bych rád poznal. Prvně s námi absolvují sraz Kuba Klíma z Mladé Boleslavi, Tomáš Smejkal z Jihlavy, Tonda Růsek z Brna a Matěj Polidar z Příbrami,“ řekl na tiskové konferenci Krejčí.

Šilhavý povolal kompletní slávistickou obranu. Do reprezentace se vrací Pavelka, chybí kapitán Suchý

Číst článek

„Tyhle čtyři kluky jsem nominoval na nejbližší zápasy, protože si myslím, že v klubech podávají zajímavé výkony a nastupují. Věřím, že zapadnou i do našeho týmu a vybojují si v něm nějakou pozici,“ uvedl Krejčí.

„Lvíčata“ vstoupila do kvalifikační skupiny výhrou 2:0 nad Litvou. Začátek kvalifikace se povedl i Řekům a Skotům, kteří mají po dvou utkáních stoprocentní bilanci. „Když koukám na výsledky, půjde o nesmírně vyrovnanou skupinu. Každý může porazit každého. Narazíme na dva kvalitativně těžší soupeře, než byla Litva, což dokazují výsledky, a také na dva rozdílné herní styly,“ prohlásil Krejčí.

„Řecko je tým s výraznými individualitami v útočné fázi. I na losování jsem pocítil, že jsou hodně sebevědomí,“ řekl Krejčí, jehož svěřenci vyzvou Řecko ve čtvrtek 10. října v Karviné.

O čtyři dny později je v Uherském Hradišti čeká Skotsko. „Vítězství v Chorvatsku je určitě posílilo natolik, že se s nimi musí počítat. Skotové jsou nesmírně bojovný tým se srdíčkem, s rychlým přechodem do útoku. Jejich výsledky nejsou náhodné. Říjnové zápasy hodně napoví o našich ambicích směrem k Euru,“ uvedl trenér.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme