Kluci tady naběhají 13 kilometrů a on se ani nejde podívat na video, mrzelo po vyřazení Trpišovského

Trenér slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský v odvetě 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu marně žádal rozhodčího Damira Skominu, aby se před zahráváním klíčové opakované penalty šel ještě sám podívat na záznam. Slovinský sudí věřil videorozhodčímu a kvůli tomu, že hostující gólman Ondřej Kolář předčasně opustil brankovou čáru, nechal pokutový kop zahrávat znovu.

Tento článek je více než rok starý.

Herning Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

Alexander Scholz už nezaváhal, otočil stav a Pražané nakonec prohráli 1:4. Do skupiny po domácí bezbrankové remíze nepostoupili.

‚Prasečina z okresního přeboru.‘ Slávisty dělily minuty od Ligy mistů, po zásahu videa spílají rozhodčím

Číst článek

„Ptal jsem se rozhodčího, jestli by nebylo v takové situaci lepší se jít podívat na video. Odvětil mi, že to je záležitost VARu. Vysvětloval mi, že věří videorozhodčímu. Já mu říkal, že se na zápas připravujeme čtrnáct dní a je to pro nás extrémně důležité, jestli by se tedy nemohl jít podívat. On říkal, že ne, že má videorozhodčího,“ citoval klubový web Trpišovského z tiskové konference.

Podle něj mohl rozhodčí na opačné straně o chvíli později za stavu 2:1 odpískat penaltu i za zákrok na slávistu Jana Kuchtu. „Kluci tady naběhají 13 kilometrů a on se v takové situaci ani nejde podívat na video. Pokud navíc tuhle věc tak rozpitvávali, nechápu, že se neřešilo držení Kuchtiče na druhé straně. Nebyl to žádný velký faul, v kontextu toho prvního rozhodnutí se to ale pískat mělo,“ podotkl Trpišovský.

Připustil, že penaltu si slávisté zavinili sami. Ibrahim Traoré v 79. minutě odvrátil míč jen za sebe vysokým obloukem, který dopadl na ruku Tomáše Holeše. „Do té penaltové situace jsme se samozřejmě bohužel dostali sami. Ibra nám šel pomoci s držením míče. Samozřejmě o své chybě ví a je mu to nesmírně líto, byl to nešťastný moment,“ podotkl Trpišovský.

‚Dostali jsme ránu‘

Čeští šampioni podřídili postupu vše. Kvůli tomu, aby snížili možnost nákazy koronavirem, dokonce byli v posledních týdnech odloučeni od rodin.

Slavia ztratila s Midtjyllandem postup ve druhé půli a prohrála 1:4. Sešívané srazila opakovaná penalta

Číst článek

„Zpětně musím poděkovat rodinám hráčů, co musely podstoupit a vydržet. Ta frustrace je obrovská. Za to, co jsme pro to udělali a podstoupili, je to kruté,“ prohlásil bývalý kouč Žižkova a Liberce, který vloni Slavii dovedl podruhé v historii a poprvé od roku 2007 do skupiny Ligy mistrů.

Letos Pražané jeden z hlavních cílů nesplnili a budou hrát jen skupinu Evropské ligy. „Není nic horšího, než že šest minut před koncem Koli chytí penaltu, jdeme do útoku a pak se stane tohle. Jsme s těmi hráči pět let a takhle jsem je ještě neviděl. Je těžké se s tím vyrovnat. Dostali jsme ránu, můžeme si o tom povídat, co chceme, už to ale nezvrátíme,“ konstatoval Trpišovský.

„Nic se s tím už udělat nedá, nikdo už se k tomu vracet nebude, je to historie. Čeká nás liga a Evropská liga. V Evropské lize chceme pokračovat i na jaře a být v kontaktu s českou špičkou. Snad už nikdo neodejde a přijde jeden hráč, který bude atakovat základní sestavu. My teď nutně potřebujeme posily, pokud chceme naplnit ambice, které tým má. V neděli hrajeme zápas v Ostravě a musíme ho zvládnout, abychom na tohle zapomněli. To je jediný lék,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme