Hušbauer si po konci ve Slavii zkusí třetí zahraniční angažmá, bude hrát za kyperskou Famagustu

Fotbalista Josef Hušbauer po konci angažmá v pražské Slavii přestoupil do Anorthosisu Famagusta. Třicetiletý záložník s kyperským klubem podle jeho webu podepsal dvouletou smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Famagusta (Kypr) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer

Josef Hušbauer si na podzim zahrál se Slavií Ligu mistrů. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Tento klub o projevil velký zájem, což pro mě bylo důležité. Hodně se těším na další kapitolu ve své kariéře,“ řekl Hušbauer v rozhovoru pro klubovou televizi.

Hušbauer definitivně opouští Slavii a míří do zahraničí, Bičík bude ve Spartě trénovat brankáře

Číst článek

Hušbauer skončil ve Slavii po čtyřech a půl letech, přestože měl v Edenu ještě rok platný kontrakt. Už na jaře jednadvacetinásobný reprezentant hostoval v Dynamu Drážďany, s nimiž sestoupil z druhé německé ligy.

Bývalý hráč Sparty, Žižkova, Příbrami nebo Ostravy si vyzkouší třetí zahraniční angažmá. V minulosti působil také v italském Cagliari, kde se však neprosadil a zasáhl jen do tří soutěžních zápasů. V Drážďanech odehrál Hušbauer i vinou zranění 10 utkání, zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Uplynulý ročník kyperské ligy byl kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončen. Famagusta v tabulce obsadila druhé místo za Omonií Nikósie vinou horších vzájemných zápasů. Anorthosis, kde působí i slovenský útočník a bývalý hráč Plzně Michal Ďuriš, čeká kvalifikace o postup do skupiny Evropské ligy.

„Chci pomoci vyhrát ligu, protože minule to jen velmi těsně nevyšlo. Doufám, že v nové sezoně vyhrajeme,“ uvedl Hušbauer. „Velice rád střílím, jsem hodně kreativní a ofenzivní. Těším se na fanoušky, spoluhráče a novou ligu,“ dodal rodák z Prahy.

Ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης ο Γιόζεφ Χούσμπαουερ (δηλώσεις) - anorthosisfc.com.cy/2020/07/podosf…

19:23 – 24. 07. 2020

4 109

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme