Trenérské rošády pokračují. Pirlo opouští Juventus, nahradí ho navrátilec Allegri

Po jedné sezoně skončil Andrea Pirlo ve funkci trenéra fotbalistů Juventusu Turín. Dvaačtyřicetiletý kouč doplatil na neuspokojivé výsledky a klub jej dnes odvolal. Na post trenéra turínského týmu se po dvou letech vrátil Massimiliano Allegri.

Tento článek je více než rok starý.

Turín (Itálie) (Aktualizováno: 15:07 28. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Pirlo

Andrea Pirlo | Foto: AP, Michele Nucci | Zdroj: ČTK / AP

Ve většině evropských fotbalových ligách je už dohráno, kluby se připravují na novou sezonu nebo bilancují tu uplynulou. S tím souvisí i odchody hlavních trenérů. Poté, co se s Interem Milán nepohodl Antonio Conte a Zinedine Zidane rezignoval na svou pozici v Realu Madrid, přichází změna na trenérském postu i v Juventusu Turín. Dosavadní kouč Andrea Pirlo končí, klub to oznámil na svých webových stránkách.

Buffon se podruhé loučí s Juventusem, po boku syna bývalého spoluhráče získal italský pohár

Číst článek

„Děkujeme ti, Andreo. To jsou první slova, která musíme na konci téhle společné zkušenosti říct,“ uvedl klub a ocenil Pirlovu odvahu, s níž se do svého trenérského debutu pustil.

„Něco takového chce hodně kuráže. Zvláště v období, které je poznamenané tisícovkou komplikací, kdy je svět kvůli pandemii nucen objevovat každý den nová pravidla. Pirlo má za sebou první kroky a nepochybujeme o tom, že ho čeká brilantní trenérská kariéra,“ doplnil Juventus.

Pirlo se stal koučem Juventusu teprve před rokem, jen pár dní poté, co získal trenérskou licenci UEFA. Někdejší skvělý záložník do té doby neměl z trénováním na nejvyšší úrovni žádnou zkušenost. Vysoké ambice klubu však bývalý reprezentační kapitán naplnit nedokázal, Juventus skončil v lize až čtvrtý a v Lize Mistrů vypadl v osmifinále. Pirlovi se podařilo získat alespoň italský pohár, když jeho svěřenci ve finále porazili Atalantu Bergamo.

Novým koučem „Staré dámy“ se stal Massimiliano Allegri, který v Juventusu úspěšně působil již v letech 2014 až 2019. Třiapadesátiletý Ital získal při svém posledním angažmá v Turíně pět mistrovských titulů v řadě a dvakrát dovedl tým do Ligy Mistrů. 

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme