V Itálii ruší tréninky, kluby jsou v karanténě. Nákaza je i v Realu Madrid, španělská liga má stopku

Fotbalové velkokluby v Itálii se stejně jako zbytek světa snaží minimalizovat riziko spojené s nákazou novým typem koronaviru. Až do odvolání tak zrušil tréninky například Inter Milán a stejně jako Juventus půjde celý tým do karantény. Je to reakce na to, že obránce Juventusu Daniele Rugani byl ve středu pozitivně testován na koronavirus. Oba týmy proti sobě nastoupily v neděli v italské lize. Rugani strávil celý zápas na lavičce.

Milán (Aktualizováno: 12:35 12. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juventus Turín

Juventus Turín | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý stoper, který nemá příznaky nemoci, je prvním hráčem Serie A pozitivně testovaným na koronavirus, jímž se dosud nakazilo přes 12 000 Italů. Přes 800 jich zemřelo. Italská vláda vyhlásila v pondělí celostátní karanténu.

Fotbalová liga pokračuje. Nadcházející dvě kola se odehrají před prázdnými tribunami

Číst článek

Virus si nevybírá

„Každého, kdo se o mě bojí, chci ujistit, že jsem v pořádku. Tímto na všechny apeluji, aby dodržovali pravidla, protože si virus nevybírá. Udělejme to pro sebe, své milované a lidi kolem nás,“ napsal Rugani na twitteru.

Avrete letto la notizia e per questo ci tengo a tranquillizzare tutti coloro che si stanno preoccupando per me, sto bene.
Invito tutti a rispettare le regole, perché questo virus non fa distinzioni! Facciamolo per noi stessi, per i nostri cari e per chi ci circonda.
#grazie

01:27 – 12. 03. 2020

15511 77651

Kvůli karanténě je prakticky jisté, že „Stará dáma“ příští úterý nenastoupí do domácího odvetného osmifinále Ligy mistrů proti Lyonu. Největší hvězda mužstva Cristiano Ronaldo je v současnosti na Madeiře u matky, jež se zotavuje z mrtvice.

Inter měl ve čtvrtek hrát úvodní osmifinále Evropské ligy proti španělskému Getafe. Evropská fotbalová unie UEFA však utkání odložila stejně jako duel Sevilla – AS Řím. Jaký bude osud obou zápasů, zatím UEFA neuvedla.

Nákaza i v Realu Madrid

Pozitivní test na koronavirus měl i jeden z basketbalistů španělského Realu Madrid. Z tohoto důvodu musí do izolace i fotbalisté, kteří sice trénují v jiných prostorách, ale do kontaktu společně přicházejí s administrativními pracovníky.

Španělská La Liga tak v důsledku nákazy odložila všechny zápasy na následující dvě kola.

Kvůli karanténě „Bílý balet“ navíc nenastoupí v úterý do osmifinálové odvety Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City. Už ve středu UEFA odložila dnešní úvodní osmifinále Evropské ligy Sevilla – AS Řím a Inter Milán – Getafe. Ve Španělsku se koronavirem nakazilo přes 2200 lidí. Zemřelo jich 55.

La Liga has been suspended for the next two matches because of coronavirus.

We've got all the latest here
👉 bbc.in/38LVMTW

12:23 – 12. 03. 2020

106 297

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme