Kadlec se vrací k profesionálnímu fotbalu. Bývalý útočník Sparty podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi

Bývalý reprezentant Václav Kadlec, který se snaží o návrat k fotbalu po vleklých problémech s kolenem, podepsal roční smlouvu s Mladou Boleslaví. Ve středočeském klubu začal trénovat před měsícem v rezervním mužstvu, nyní už se připravuje s prvním týmem kouče Karla Jarolíma.

Aktualizováno Mladá Boleslav (Aktualizováno: 14:27 10. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec

Václav Kadlec | Foto: FK Mladá Boleslav | Zdroj: FK Mladá Boleslav

„S panem Paskou jsme zvažovali, kde bych se měl pokusit o restart fotbalové kariéry a navrhnul jsem Mladou Boleslav z několik důvodů, mezi kterými byla krátká dojezdová vzdálenost z kraje Prahy, kde bydlím, znalost hráčů mladoboleslavského kádru, ať už ze Sparty, nebo reprezentace, a také trenérská osobnost pana Jarolíma, se kterým jsem se potkal v reprezentaci." řekl pro klubový web Kadlec.

Z fotbalisty fitness trenér. ‚Nejsem si jistý, že z toho bude práce na plný úvazek,‘ říká o budoucnosti Kadlec

Číst článek

Kadlec se připojil k béčku Středočechů na začátku srpna, šestitýdenní snažení nakonec vyústilo v podpis smlouvy na jeden rok.

„Jsem rád, že koleno drží, a když bych vyběhl do ligového zápasu, byl bych v tu chvíli nejšťastnějším hráčem na hřišti. Zahrát si ještě ligu, to bych opravdu chtěl. Když jsem se dostal do kádru áčka, bylo by blbý tak nepřemýšlet. Přeji si být především zdravý, fotbal mě stále baví,“ popisuje své ambice Kadlec.

Devětadvacetiletý útočník kvůli potížím s kolenem, s kterým absolvoval několik operací, ukončil kariéru loni v únoru jako hráč pražské Sparty. Odchovanec Bohemians 1905 odehrál za letenský klub 162 zápasů, v nichž dal 50 gólů.

Se Spartou získal dva mistrovské tituly. Před osmi lety odešel za téměř 100 milionů korun do Frankfurtu a v Bundeslize si připsal 30 utkání a šest branek. Zahrál si také za dánský Midtjylland.

V reprezentaci Kadlec nastoupil k 16 duelům a čtyřikrát skóroval. V roce 2010 se v 18 letech a čtyřech měsících díky gólu při kvalifikační výhře 2:0 v Lichtenštejnsku stal nejmladším střelcem v historii národního mužstva.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme