Zemřel fotbalista Karel Knesl. S Duklou vyhrál ligu i Americký pohár, s reprezentací olympijské stříbro

Ve věku 78 let zemřel někdejší fotbalista Karel Knesl, trojnásobný vítěz československé ligy a držitel stříbrné medaile z olympiády v Tokiu v roce 1964. Informaci o jeho úmrtí potvrdil serveru iROZHLAS.cz předseda představenstva Dukly Praha Bohumil Paukner.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Knesl (vlevo) s Josefem Nedorostem a Janem Broumovským s trofejí z Amerického poháru

Karel Knesl (vlevo) s Josefem Nedorostem a Janem Broumovským s trofejí z Amerického poháru | Foto: Michal Sváček / MAFRA, MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Pan Knesl zemřel včera 3. září v Ústřední vojenské nemocnici,“ řekl předseda představenstva Dukly Praha Bohumil Paukner.

Bývalí spoluhráči vzpomínají na Masopusta. Velký hráč i dobrý kamarád, shodli se Ondruš a Scherer

Číst článek

Fotbalovou kariéru začínal rodák z jihomoravské Pustiměři v tehdejším Gottwaldově, dnešním Zlíně. Z pozice středního útočníka se postupně stáhl na středního obránce a na tomto postu posbíral největší úspěchy své kariéry.

Ty přišly po přestupu do pražské Dukly, za kterou Knesl hrál mezi lety 1962 a 1965. V týmu vedle Josefa Masopusta, Svatopluka Pluskala či Rudolfa Kučery posbíral tři československé ligové tituly, tři vítězství v Americkém poháru a triumf v Československém poháru.

Další úspěch zaznamenal v reprezentaci, se kterou získal stříbrnou medaili na olympiádě v roce 1964 v Tokiu.

Po konci v Dukle působil pět let v pražské Slavii, kariéru dohrával za Škodu Plzeň. V posledních letech života podle Pauknera pravidelně navštěvoval utkání A-týmu Dukly.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme