Fotbalový válečník s helmou překonal nelichotivý rekord. Gjasula dostal už 17 žlutých karet

Albánský fotbalista Paderbornu Klaus Gjasula hraje německou nejvyšší soutěž prvním rokem, přesto už má na kontě jeden rekord. Při vysoké sobotní porážce 1:5 s Brémami totiž inkasoval svou 17. žlutou kartu v sezoně a překonal zápis bývalého obránce Schalke Tomasze Hajta. To vše stihl za pouhých 27 zápasů.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Paderbornu Klaus Gjasula

Fotbalista Paderbornu Klaus Gjasula | Foto: Christian Kolbert/kolbert-press | Zdroj: Reuters

Gjasula pochopitelně nemá v nelichotivé statistice v rámci probíhajícího bundesligového ročníku konkurenci. Další trojice hráčů má o sedm žlutých karet na kontě méně.

‚Výhru bych vyměnil za tvoje zdraví.‘ Škoda zařídil gólem tři body, předtím byl u nešťastného střetu

Číst článek

Albánský středopolař přitom není výrazný jen ostrou hrou. V roce 2013 utrpěl během zápasu regionální ligy zlomeninu v obličeji a od té doby zásadně nastupuje v karbonové helmě.

„Když se mi to stalo, mohl jsem hrát jen s tou speciální helmou. Následující sezonu jsem ji ale odložil a hned první zápas mě trefil vlastní gólman do úplně stejného místa. Od té doby hraju už jenom s ní - pro svou bezpečnosti i lepší pocit,“ popsal Gjasula deníku Süddeutsche Zeitung.

„Bohužel, žluté karty mě pronásledují především od chvíle, kdy jsem začal hrát s helmou. Mám pocit, že moje zákroky pak pro rozhodčí vypadají dramatičtěji,“ postěžoval si.

Je sice pravda, že Gjasula podle statistik serveru Transfermarkt.com nepatřil v úplných začátcích kariéry k nejtrestanějším hráčům, už v sezoně 2010/11 ale nasbíral 14 žlutých napomenutí. Celkem má na kontě za 327 zápasů 132 žlutých karet a možná překvapivě jen pět červených.

Kariéra třicetiletého fotbalisty je ale zajímavá i z jiného pohledu. Rodák z Freiburgu se totiž propracoval z nižších německých soutěží až do albánské reprezentace. Ještě před třemi lety přitom hrál nejvýše třetí německou ligu a teprve loni oslavil s Paderbornem první postup mezi elitu.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme