VIDEO: Zápas z pohledu fotbalistů. Hráči v utkání mezi Kolínem a AC Milán měli speciální kamery na dresech

Na první pohled šlo o běžný přátelský zápas před sezonou. Utkání mezi Kolínem nad Rýnem a AC Milán však nabídlo hned několik technologických novinek, které by v budoucnu mohly zatraktivnit televizní přenos pro diváky. Nejprobíranější novinkou byly kamery připevněné na dresech dvou hráčů. Díky nim vzniklo několik netradičních záběrů.

Tento článek je více než rok starý.

Kolín nad Rýnem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Kolínem nad Rýnem a AC Milán byl označen jako „Inovační zápas“. Důvodem bylo využívání několika netradičních technologií. Dva hráči Kolína měli na dresech připevněné malé kamery, díky kterým vznikly záběry z pohledu hráčů.

„Na nošení kamery jsem si musel chvilku zvykat. Zespodu docela hřála,“ řekl pro Süddeutsche Zeitung stoper Kolína Timo Hübers.

Kamery však nebyly jediné novinky, které se v utkání testovaly. Další hráči byli vybaveni mikrofony nebo senzory v patách kopaček, které sledovaly různorodá data.

„Mikrofon mě nijak neomezoval. Ani jsem necítil, že bych ho na sobě měl. Myslím, že některé inovace, které se tu použily, jsou pro fanoušky docela zajímavé,“ podělil se o dojmy obránce Kolína Kingsley Ehizibue.

„Kameru po dobu zápasu měl i hlavní rozhodčí Sascha Stegemann, kterému se novinka líbila. Pro rozhodčí to může být skvělá tréninková pomůcka. Díky kamerám můžeme analyzovat naše rozhodnutí a zlepšovat své výkony,“ prozradil serveru Magentasport.

Sestřih zápasu

Zápas vyhrál AC Milán 2:1. Obě branky hostů z Itálie vstřelil útočník Olivier Giroud. Za domácí korigoval v závěru Florian Dietz.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme