Sedm statečných v kolumbijské lize. Zdecimovaní Águilas hráli s torzem sestavy, hodinu drželi remízu

Vzhledem k množství zranění fotbalisté Águilasu dlouho dopředu věděli, že k utkání 18. kola kolumbijské nejvyšší soutěže na hřišti Boyacá Chicó nastoupí bez několika členů základní sestavy. Netušili ale, že to bude platit doslova. Jejich kádr totiž citelně zasáhl koronavirus a snaha o odložení zápasu přišla vniveč. A tak Águilas nastoupil v sedmi hráčích, kteří téměř hodinu hry sahali po senzačním bodu.

Bogotá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Aguilas Doradas pózují před zápasem s Bocaya Chico

Hráči Aguilas Doradas pózují před zápasem s Bocaya Chico | Zdroj: Profimedia

Aby toho nebylo málo, Águilas měl k dispozici pouze pět hráčů do pole, a tak v provizorním rozestavení 2-3-1 musel nastoupit na neobvyklé pozici i náhradní brankář. Možná i přítomnost dvou gólmanů pomohla oslabenému týmu držet až do 57. minuty nerozhodný stav.

Pak se ale projevil úbytek sil a hosté třemi brankami rozhodli. Zužitkovali tak logickou střeleckou převahu (27:2) i dominanci v držení míče (procentuálně 87:13).

Krátce po třetí trefě se domácím zranil Giovanny Martínez a utkání bylo předčasně ukončeno. Sedm hráčů je minimum, se kterým podle fotbalových pravidel ještě může mužstvo hrát.

Podle vyjádření klubu měl Águilas před utkáním 16 pozitivních testů na koronavirus, dalších sedm hráčů navíc bylo zraněných. Celek z města Rionegro požádal o odložení utkání, to ale vedení soutěže odmítlo.

„Udělali jsme všechno pro to, abychom mohli zápas odložit, všechny naše argumenty byly ale zamítnuty. Byli jsme tak donucení nastoupit v sedmi hráčích, abychom se vyhnuli dalším sankcím,“ citoval server CNN klubové prohlášení.

Pro předposlední tým soutěže bylo utkání se sousedem v tabulce důležité i po sportovní stránce. I proto torzo sestavy Águilasu nastoupilo do utkání s transparenty „Fair Play“ a „Život na prvním místě“.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme