Druhá půle se nám nepovedla, v odvetě čekám větší šťávu, přeje si trenér Plzně Bílek po zápase s Brestem

Napůl úspěšné byly české týmy v úvodních zápasech 2. předkola nové pohárové soutěže pod názvem Evropská konferenční liga. Hráči Slovácka prohráli na půdě bulharského Lokomotivu Plovdiv 0:1 a Plzeň porazila Dynamo Brest 2:1. Svěřencům Michala Bílka se přitom proti běloruskému soupeři povedl pouze první poločas, který vyhráli o dvě branky.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Michal Bílek

Fotbalový trenér Michal Bílek | Foto: YIANNIS KOURTOGLOU | Zdroj: Reuters

„Nedrželi jsme dobře míč, byly tam zbytečné ztráty. Chtěli jsme hrát pozorně zezadu, abychom neinkasovali. A dopředu tak, abychom ohrozili bránu soupeře co nejvíc. To se nám nedařilo. V ofenzivě se nám nedařilo. Druhá půle se nám nepovedla, je těžké teď hledat nějaké příčiny. Až se na to podívám, budu schopen říct víc,“ řekl k nepovedené druhé půli trenér Viktorie Michal Bílek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali po utkání Plzně s Brestem trenér Bílek a záložník Šulc

Zatímco soupeř z Běloruska, který do západočeské metropole přijel autobusem, po změně stran ožil, plzeňští inkasovali kontaktní gól a v závěru se ještě strachovali o výhru.

„Čekám od toho utkání větší šťávu. První poločas nebyl špatný, ve druhém nám ale chyběl pohyb, měli jsme hodně nevynucených ztrát. Soupeř to viděl, využil toho, a začal si věřit. V odvetě nás čeká perný boj, musíme se zlepšit,“ doplnil plzeňský trenér.

Západočeši se nechali zaskočit zvýšenou aktivitou Dynama a ve druhém poločase kupili chyby, jak přiznal i záložník Pavel Šulc.

„Bylo tam strašně moc ztrát. Ode mě, od všech. Z té mé ztráty padl gól. Asi na nás padla nervozita z toho, že vedeme, ale nevím, čím to je,“ kál se po utkání Šulc.

Odveta se hraje za týden nikoli v Bělorusku, ale v arménském Jerevanu. „Očekávám vedro a boj od první do poslední minuty. Musíme to zvládnout a vyhrát, nic jiného nám nezbývá,“ říká odhodlaně záložník Viktorie Pavel Šulc.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme