Slavia si prohrou s Kluží zkomplikovala boj o postup. ‚Věřím, že zbytek zápasů zvládneme,‘ říká Provod

Fotbalisté Slavie ve skupině Evropské konferenční ligy poprvé prohráli. Po remíze v tureckém Sivassu a vítězství nad kosovským Balkani v Edenu podlehli rumunské Kluži 0:1. Pražané měli v utkání velkou herní převahu, ale doplatili na nulovou produktivitu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Provod se snaží ofenzivně prosadit

Lukáš Provod se snaží ofenzivně prosadit | Zdroj: Profimedia

Slávisté měli ve čtvrtek večer po neproměněných šancích často hlavy v dlaních. Dvakrát jim proti Kluži zkazila radost branková konstrukce, jindy zase skvělý zákrok hostujícího gólmana.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Jindřicha Trpišovského a Lukáše Provoda po prohře s Kluží

Na branku soupeře Pražané vyslali celkem osm střel. Neujala se ale žádná, a Slavia tak v této sezoně v Edenu vůbec poprvé ztratila body.

„Vybavuji si zápas na Sivassporu, kde to v ofenzivní části bylo úplně stejné. V zakončení jsme vystřídali úplně všechno. Zastavily nás tyče, skvělé zákroky gólmana a v některých případech špatné technické provedení. Je neskutečné, že z těchhle dvou zápasů máme jeden bod,“ litoval zklamaný trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Takovou střelu bych měl chytit, litoval chyby brankář Nguyen. Po zápase ho utěšoval Schmeichel

Číst článek

Jeho tým si porážkou s Kluží v Evropské konferenční lize zkomplikoval boj o postup. Ve skupině G mají aktuálně všechny čtyři týmy po čtyřech bodech. Pražané jsou v tabulce o skóre třetí.

„Začínáme od znova. Jen to teď bude jiné v tom, že už ostatní týmy známe a máme je víc nakoukané, takže už víme, co od těch zápasů máme čekat. Věřím, že se dokážeme dobře připravit a zbytek zápasů zvládneme,“ říkal pro Radiožurnál slávistický záložník Lukáš Provod.

V uplynulém kole hlavní fáze Evropské konferenční ligy se nedařilo ani Slovácku, které doma prohrálo s francouzským Nice 0:1 a v tabulce své skupiny zůstává s jedním bodem poslední. 

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme