Bohemians, Baník a Budějovice hlásí nakažené. Víkendové zápasy závisí na výsledcích dalších testů

V týmu fotbalového týmu Bohemians se objevil koronavirus, klub potvrdil čtyři nakažené. Úvodní ligový duel nové sezony s Mladou Boleslaví, který se má hrát v neděli, se odehraje v případě, že sobotní testy neodhalí další nakažené. „Klokani“ o tom informovali na svém webu. Jeden nakažený se objevil i v Českých Budějovicích, které čeká v neděli utkání proti Slavii. Nakaženého hlásí i Baník, který se má v neděli utkat s Karvinou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians při zápase ve svém sektoru stojí, i když sedačky nyní k dispozici mají

Fanoušci Bohemians se nedělního úvodního zápasu sezony zřejmě nedočkají. | Foto: Pavel Jiřík mladší | Zdroj: www.bohemians.cz

Zda se nakazili hráči nebo členové realizačního týmu, tiskový mluvčí Petr Koukal ČTK nesdělil. Podle klubového webu kvůli nařízené pětidenní izolaci „rozhodne řídící orgán Ligové fotbalové asociace pravděpodobně o odložení našeho nedělního utkání s Mladou Boleslaví na neurčito“.

Plzeň první zápas sezony zvládla, proti oslabené Opavě otočila skóre a vyhrála 3:1

Číst článek

Později ale Pražané dodali, že v sobotu ráno proběhne testování zbylých členů A-týmu, u nichž první testy neodhalily nákazu. „Pokud se neobjeví další nákaza, v neděli hrát budeme,“ informoval klub.

Jeden pozitivní test mezi hráči A-týmu ohlásil v pátek večer i klub z Českých Budějovice. Dynamo tak přerušilo přípravu na nedělní utkání se Slavií a v sobotu podstoupí další testy.

V ohrožení byl už páteční duel Plzně s Opavou, protože Viktoria během týdne hlásila jeden pozitivní test na koronavirus. Po negativních výsledcích pátečních testů se ale nakonec hrálo, Plzeň zvítězila 3:1.

Olomouc může hrát

Fotbalisté Olomouce, kteří mají v kádru tři nakažené koronavirem, mohou v sobotu nastoupit proti Liberci. Další kolo testů v pátek dopadlo u Hanáků negativně. 

„Tři osoby, které byly pozitivně testovány včera ráno, byly ihned izolovány, a zbytek týmu se tak může připravovat na zítřejší duel proti Liberci. Klub zůstává v úzké komunikaci s krajskou hygienickou stanicí a s Ligovou fotbalovou asociací, se kterými konzultuje veškeré kroky,“ uvedla pro klubový web tisková mluvčí Alice Zbraňková.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musel do dvoutýdenní karantény celý tým. Po jednání rady vlády pro zdravotní rizika se zástupci sportů mají nově zamířit do izolace jen nakažení, pokud budou ostatní členové mužstva negativní.

Koronavirus zasáhl před startem ročníku 2020/21 také druhou ligu. Kvůli nákaze v Chrudimi bylo odloženo na neurčito sobotní utkání prvního kola s jedním z favoritů soutěže Jihlavou.

ℹ️ TESTOVÁNÍ • Dosud negativně testovaní z týmu Bohemians projdou ráno opakovanými testy. Budou-li stále negativní, v neděli hrát budeme ⚽️

20:59 – 21. 08. 2020

8 50

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme