Ve sparťanské rezervě jsou další nakažení. Příprava pražských ligových týmů zatím ohrožená není

Po večírku v jednom z pražských nočních klubů hlásí hygienici už skoro sedm desítek nakažených koronavirem a komplikace se nevyhnuly ani prvoligovým fotbalovým týmům. Do karantény zamířily dorostenecké výběry Dukly nebo rezervy Bohemians a Sparty. Zatímco v Ďolíčku nemají žádné zprávy o nových pozitivních případech, ve Spartě už výsledky testů prokázaly další nakažené, jak řekl serveru iROZHLAS.cz tiskový mluvčí letenského celku Ondřej Kasík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů B-týmu pražské Sparty

Radost hráčů B-týmu pražské Sparty | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

„Od neděle je u nás situace stejná. Poté, co se objevila nákaza u jednoho hráče, šel kompletní B-tým i s realizačním týmem do karantény. Už ale známe výsledky dalších testů a mohu říct, že počet nakažených je vyšší. Je to v řádu jednotek,“ řekl Kasík.

Nákazu koronavirem hlásí i rezerva Bohemians a dorost Dukly, oba týmy musí do karantény

Číst článek

Fotbalisté B-týmu se podle Kasíka nemohli dostat do kontaktu s hráči jiných sparťanských výběrů. „Hráči A-týmu jsou na dovolené a dorostenecké týmy, které už trénují, byly na soustředění v Jižních Čechách. Týmy mají svoje vlastní kabiny a na hřiště chodí separátně,“ dodal tiskový mluvčí Letenských.

O nákaze v B-týmu informoval oficiální sparťanský web v neděli. Rezervní tým třetího celku letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže tak přijde o plánované soustředění i tři přípravné zápasy.

ℹ️ Sparťanský B-tým přerušil přípravu na sezonu z důvodu výskytu onemocnění Covid-19 v týmu.
Béčko bude následujících 14 dní z rozhodnutí vedení v karanténě a ruší se tak soustředění v Písku. Dále bude režim B-týmu koordinován se zástupci hygieny.

bit.ly/3eK9Bp8

16:04 – 19. 07. 2020

8 60

V Ďolíčku se situace nemění

V úterý přerušila kvůli dvěma pozitivním testům v týmu přípravu i třetiligová rezerva Bohemians. U dalšího pražského prvoligového klubu se situace zatím nezměnila.

‚Mimořádný případ.‘ Po večírku se v Praze nakazilo 68 lidí koronavirem. Jsou mezi nimi i fotbalisté

Číst článek

„Nikdo další zatím pozitivně testovaný nebyl. Teď to má na starost Krajská hygienická správa, která si teoreticky může pozvat ty, kteří byli v kontaktu s nakaženými,“ uvedl pro iROZHLAS.cz ředitel komunikace Bohemians Petr Koukal.

„Stále jsou to dva nakažení, zjišťoval jsem to kolem poledne. Hráči A-týmu jsou už od posledního ligového zápasu na dovolené a s přípravou začnou až v pondělí, takže k prolínání mezi oběma týmy dojít nemohlo,“ řekl Koukal.

Podle Kasíka i Koukala projdou hráči ligových týmů Sparty i Bohemians na začátku přípravy kompletním testováním.

Dorost Dukly v karanténě

Po párty v nočním klubu v Praze 11. července evidují hygienici už 68 nakažených koronavirem, jak ve středu oznámila ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová. Jeden pozitivně testovaný je i v dorosteneckém mužstvu Dukly Praha, výběry do 18 a 19 let tak zamířily do karantény.

„A-tým má dovolenou. Béčko má program, ale do středy jsme mu dali volno, protože jsme zpočátku neměli úplné informace. Pak ale bude pokračovat v přípravě. Chod klubu nijak ohrožený není,“ řekl v úterý Radiožurnálu sportovní ředitel klubu Pavel Vandas.

Dorostenecké týmy navíc podle Vandase trénují mimo hlavní areál na Julisce. Ani fotbalistům A-týmu Dukly by tak zatím nemělo nic bránit v přípravě na nový ročník, do něhož vstoupí v polovině srpna jako nováček soutěže.

Vít Moravec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme