Nechceme stát stranou, zní z Liberce. Fotbalisté Slovanu vybrali na boj s nákazou 700 tisíc

Fotbalisté prvoligového Liberce a další zaměstnanci severočeského klubu uspořádali sbírku na pomoc v boji s koronavirem. Vybrali mezi sebou celkem 700 tisíc korun, které předají Krajské nemocnici v Liberci na nákup plicních ventilací.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovanu Liberec.

Fotbalisté Slovanu Liberec. | Foto: Jaroslav Appeltauer, www.slovanliberec.cz

„Nechceme stát stranou dění, kterým v současné době žije nejen naše republika,“ řekl na internetových stránkách Slovanu šéf klubu Zbyněk Štiller.

Fotbalista Sadílek má srdce ze zlata. Na boj s pandemií daroval nemocnici a městu 500 tisíc

Číst článek

„Jsme rádi, že můžeme v této těžké situaci přispět na přístroj, který snad pomůže zachránit nejeden lidský život. Teď se hraje o mnohem důležitější věci než o body do tabulky,“ přidal obránce Matěj Hybš.

Pomoci lékařům, vrátit se na hřiště

„Potřebujeme dát možnost našim spojencům – lékařům, aby nám pomohli v boji o lidské životy, ať se pak my můžeme vrátit tam, kam patříme, tedy na fotbalové stadiony. A k tomu potřebují mimo jiné i špičkové přístroje. Rozhodli jsme se proto oslovit všechny lidi v klubu, aby svým dílem pomohli postavit protivníkovi potřebnou hráz,“ dodal Štiller.

Nakonec se pro nemocnici podařilo vybrat 700 tisíc korun. „Velké poděkování za štědré příspěvky patří našim fotbalistům, členům realizačního týmu a vedení klubu, ale i zaměstnancům, včetně pracovníků akademie mládeže,“ uvedl Štiller s tím, že klub připravuje i sbírku pro fanoušky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme