Kvůli koronaviru nezačne jihokorejská fotbalová liga, vedení soutěže start sezony raději odložilo

Korejská fotbalová liga je další sportovní soutěží v Asii, na kterou citelně dopadly obavy z šíření koronaviru v regionu. Vedení K-League v pondělí po krizové schůzce v Soulu oznámilo, že kvůli epidemii nemoci Covid-19 odložilo zahájení domácí sezony na neurčito.

Tento článek je více než rok starý.

Soul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž nosící obličejovou masku jako ochranu před koronavirem

Muž nosící obličejovou masku jako ochranu před koronavirem | Foto: Heo Ran | Zdroj: Reuters

Už v pátek představitelé ligy přeložili plánované úvodní zápasy klubů z oblasti Tegu, kde byla zaregistrována většina nakažených v zemi. Kvůli riziku šíření viru do dalších oblastí ale nyní funkcionáři přistoupili ke kompletnímu pozastavení soutěže.

Vojtěch v reakci na šíření koronaviru v Itálii svolává epidemiologickou komisi. Nová opatření neplánuje

Číst článek

Epidemie s ohniskem v čínském Wu-chanu si už vyžádala přeložení či zrušení řady sportovních akcí po celém světě. Kvůli koronaviru, který způsobuje onemocnění Covid-19 provázené horečkou a dýchacími problémy, bylo v Číně o rok odloženo halové mistrovství světa v atletice, neuskuteční se ani Velká cena formule jedna v Šanghaji.

Také Itálii o víkendu odložili několik fotbalových zápasů. Nehrálo se druholigové utkání Ascoli proti týmu z Cremony. Hostující tým pochází z oblasti Lombardie, která je v Itálii epicentrem nové nemoci s třemi desítkami nakažených a prvním úmrtím. V Serii A pak byly nejprve odloženy zápasy Inter Milán – Sampdoria Janov, Atalanta Bergamo – Sassuolo Calcio a Hellas Verona – Cagliari Calcio, o něco později pak také duel FC Turín – Parma.

Nejvíce postižená je pevninská Čína, kde se nakazilo přes 77 000 lidí a více než dva a půl tisíce z nich nemoci Covid-19 podlehlo. Korea zatím hlásí 763 nakažených a sedm úmrtí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme