Obránce Kúdela nebude pokračovat ve Slavii, po konci smlouvy se dohodl na angažmá v Indonésii

Český reprezentační obránce Ondřej Kúdela po čtyřech a půl letech opouští tým fotbalové Slavie. Zástupce kapitána pražského klubu se po konci smlouvy dohodl na angažmá v indonéském klubu Persija Jakarta. Slavia informaci potvrdila na svém webu.

Praha (Aktualizováno: 16:58 8. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kúdela

Ondřej Kúdela | Zdroj: Reuters

Pětatřicetiletý Kúdela za Slavii od svého příchodu z Liberce odehrál 140 zápasů a v sešívaném dresu oslavil zisk tří českých titulů a tří domácích pohárů. Zkušený stoper si s Pražany jednou zahrál základní skupinu Ligy mistrů a dvakrát pomohl k účasti týmu ve čtvrtfinále Evropské ligy. 

Fotbalová Sparta ohlásila třetí letní posilu, ze Sigmy přichází talentovaný záložník Daněk

Číst článek

Rodák z Pitína, který v mnoha zápasech nastoupil ve Slavii i s kapitánskou páskou, odehrál v uplynulé sezoně kvůli zdravotním potížím s kolenem pouze 17 zápasů. Po konci smlouvy si nyní vybral exotické zahraniční angažmá – jako volný hráč podepsal tříletý kontrakt v indonéském klubu Persija Jakarta.

V něm bude nastupovat pod vedením slavného trenéra Thomase Dolla, bývalý německý reprezentant v minulosti vedl Borussii Dortmund či Hamburk. Pro Kúdelu půjde o druhé zahraniční angažmá, v roce 2014 působil na hostování v kazašském Ordabasy Šymkent.

„Ondřej může mít pozitivní vliv na defenzivu našeho týmu. Je pevný v obraně, výborný v rozehrávce, má dobrou mentalitu a je velkým profesionálem. S českou reprezentací hraje Ligu národů, takže naši mladí hráči se od něj mohou hodně naučit,“ uvedl pro web nového Kúdelova působiště Doll.

Pro kádr Jindřicha Trpišovského jde už o třetí letní odchod. Druhý tým uplynulého ligového ročníku už dříve prodal do Benfiky Lisabon útočníka Petara Musu a obránce Alexandra Baha. Slavii naopak posílil univerzál David Douděra z Mladé Boleslavi a útočník Václav Jurečka ze Slovácka.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme