Belgičané sčítají ztráty. Před utkáním s českou reprezentací je trápí zranění i karanténa

Fotbalisté Belgie se v sobotu v Edenu proti Česku v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru budou muset obejít bez několika hráčů. Rudým ďáblům budou stejně jako domácímu výběru trenéra Jaroslava Šilhavého chybět ti reprezentanti, kteří by po návratu z Prahy museli v zemích, kde působí, kvůli koronavirovým omezením do karantény. Belgický tým o tom informoval na sociálních sítích.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický fotbalista Kevin De Bruyne

Belgický fotbalista Kevin De Bruyne | Foto: PASCAL ROSSIGNOL | Zdroj: Reuters

Češi se musejí obejít bez bundesligového kvarteta, které tvořili brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick. Belgičané taktéž nastoupí bez krajánků z Německa – náhradního gólmana Koena Casteelse, obránce Thomase Meuniera a záložníka Thorgana Hazarda.

Příště jim to připravím já, prohlásil Souček po hattricku. Hrdina reprezentace chválil spoluhráče

Číst článek

Koronavirová opatření postihla i dalšího zadáka Thomase Vermaelena, který se vrátil do svého japonského klubu z Kóbe. V Německu působí také obránce Dedryck Boyata, ale ten kvůli zranění už nebyl ani na lavičce Belgičanů při středeční výhře 3:1 nad Walesem v úvodu kvalifikace.

Vinou zdravotních problémů nebude trenér Robert Martínez v Praze moci využít služeb záložníka Yannicka Carrasca. Už delší dobu jsou zranění i Axel Witsel, Nacer Chadli a belgický kapitán Eden Hazard.

V Praze se v sobotu utkají týmy, které vítězně vstoupily do kvalifikace. Zatímco Belgie porazila po obratu Wales, český celek vyhrál na neutrální půdě 6:2 nad Estonskem. Skupinu E doplňuje Bělorusko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme