Češi díky dvěma gólům Schicka otočili zápas proti Bulharsku a mají první vítězství v kvalifikaci

Česká fotbalová reprezentace dokázala ve druhém utkání kvalifikace mistrovství Evropy porazit na Letné Bulharsko 2:1 a připsala si první body do tabulky skupiny A. Češi brzy prohrávali, díky dvěma gólům Patrika Schicka ale zápas otočili.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrick Schick slaví gól proti Bulharsku.

Patrick Schick slaví gól proti Bulharsku. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Češi nezačali vůbec dobře a už na začátku třetí minuty zaskočil letenský stadion Ismail Isa, který si naběhl do vápna na centr z pravé strany a hlavou nedal Tomáši Vaclíkovi šanci. Inkasovaný góly ale jako by domácím tým probudil a postupně si vypracovával herní převahu.

Nizozemští fotbalisté zdolali v prodloužení Anglii a zahrají si finále Ligy národů

Číst článek

V 19. minutě už se mohli Češi radovat z vyrovnání, když se Jakub Jankto ve vápně šikovně zbavil bránícího Bulhara, dostal míč k Patriku Schickovi a ten pak prostřelil padajícího brankáře.

Na Letné mohlo být i veseleji, jenže další Schickova šance skončila na břevně a nejaly se ani dva dobré pokusy Jankta, velká šance Alexe Krále po rohovém kopu nebo zakončení Pavla Kadeřábka.

Krátce po přestávce už šli šli domácí zaslouženě do vedení a opět se o to zasloužil Schick. Tentokrát si útočník AS Řím naběhl na kolmici Davida Pavelky, zasekl si míč kolem nedůrazného obránce a v pádu překonal bulharského gólmana.

Důležitý vedoucí gól Čechy uklidnil, přesto svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého nepřestávali útočit. Jenže celý druhý poločas se proměnil ve festival zahozených šancí a když Schick míč do sítě dostal, bylo to z ofsajdového postavení.

Česká reprezentace tak doma porazila Bulharsko 2:1 a připsala si první body do tabulky kvalifikační skupiny A. V dalším zápase vyzvou Češi v pondělí Černou Horu, která v pátek remizovala 1:1 s Kosovem.

Utkání skupiny A kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy 2020 v Praze:
ČR - Bulharsko 2:1 (1:1)
Branky: 19. a 50. Schick - 3. Isa. Rozhodčí: Bognar - Buzás, Kóbor (všichni Maď.). ŽK: Kadeřábek, Pavelka - Malinov, Dimitrov, Isa. Diváci: 13.482.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme