Nepovedený vstup do předkola. Fotbalová Sparta prohrála se Suboticou 0:2

Fotbalová Sparta má blízko k tomu, aby ve druhé sezoně za sebou nehrála evropské poháry. Ve čtvrtečním úvodním zápase druhého předkola Evropské ligy totiž sparťané po špatném výkonu prohráli v Srbsku se Spartakem Subotica 0:2. V domácí odvetě, která je na programu za týden, tak má nejúspěšnější český klub co dohánět.

Tento článek je více než rok starý.

Novi Sad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní sparťané.

Zklamaní sparťané. | Foto: Darko Vojinovic | Zdroj: AP

Byl to podobný příběh jako ve většině minulé sezony. Sparťané působili nesehraně, nerozuměli si, kupili chyby. Těžko se dostávali do zajímavých situací na útočné polovině a když už se to podařilo, přišel obvykle nepřesný centr nebo zablokovaná střela. Naopak Spartak hrál jednoduše a jeho hráči si věřili.

Fotbalisté K. Almaty porazili Alkmaar a mají nakročeno do třetího předkola, kde čeká Olomouc

Číst článek

Domácí poprvé udeřili už v 8. minutě po standardní situaci, kdy centrovaný míč propadl až na zadní tyč přímo k Nemanju Čalasanovi, který zblízka poslal svůj tým do vedení. Hosté se pak snažili tlačit dopředu, ale pořádnou šanci si nevytvořili. Naopak domácí hrozili z rychlých protiútoků, ale naštěstí pro Spartu ani oni další gól nepřidali.

Zpočátku první půle se podobný obrázek opakoval, až v 58. minutě přišla druhá pohroma pro Spartu. Ognjen Djurićin vnikl do vápna, narazil si s Šimurou a odrazem o tyč poslal míč do sítě. Hned vzápětí se konečně mohli dostat do zápasu i sparťané, jenže Tetteh sám před brankou soupeře zaškobrtl a přestřelil.

Pak mohla přidat třetí gól Subotica, to by ale Glavčićova přízemní střela musela být o něco přesnější. O zakončení nůžkami se o chvilku později pokusil Šural, jenže mu nevyšlo dokonale. Hra pokračovala a po Stanciově průniku byl Šural v další šanci, ale na spoluhráčovu přihrávku těsně nedosáhl.

Ani pak hosté gól nedali a naopak mohli být rádi, že ještě potřetí neinkasovali. Utkání tak nakonec skončilo z pohledu Sparty 0:2. Letenskému klubu tak hrozí, že stejně jako v roce 2013 skončí už ve druhém předkole Evropské ligy. Tehdy vypadl se švédským Hackenem. Loni zase Sparta ve třetím předkole nestačila na Crvenu Zvezdu Bělehrad.

Šanci ještě zabojovat o postup mají sparťané za týden, kdy je na programu odveta na Letné.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Spartak Subotica - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 8. Čalasan, 57. Djuričin. Rozhodčí: Raczkowski - Obukowicz, Siejka (všichni Pol.). ŽK: Jočič, Djuričin, Šimura - Frýdek, Šural.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme