Češi mají úžasnou fotbalovou historii, chválí soupeře před vzájemným utkáním kouč Anglie Southgate

Čeští fotbalisté mají v kvalifikaci mistrovství Evropy druhý pokus uspět proti Anglii. V pátek večer se utkají v pražském Edenu. Na jaře národnímu týmu utkání s favoritem nevyšlo, v Londýně prohrál 0:5 a Angličani začali ve skupině vítěznou sérii, která ještě neskončila.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Anglie Gareth Southgate

Trenér Anglie Gareth Southgate | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

„Zápas ve Wembley byl jedním z těch, kdy jsme hráli dobře. Skóre pro nás ale bylo možná až moc lichotivé. Víme, že nás čeká těžké utkání,“ je si jistý trenér Gareth Southgate.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi i Angličané jdou do vzájemného zápasu s respektem

Kouč Anglie mluvil před zápasem o velké motivaci hráčů, kteří už chtějí mít jistou účast na mistrovství Evropy. K té doteď mířili bez větších problémů. Souboj v Česku ale považuje Southgate za jeden z nejtěžších ve skupině, i když soupeř nemá v současnosti v týmu taková jména jako v minulosti.

„Češi mají úžasnou fotbalovou historii, na mistrovstvích Evropy úspěšnější, než je ta naše, ale takových zemí je víc. My jsme ale připraveni na výzvy, jsme tým, který se zlepšuje, pořád se učí. A i tento zápas je dobrou možností ukázat, jestli můžeme zopakovat herní úroveň, které jsme dosáhli v posledních měsících,“ říká trenér Southgate.

‚Větší odvaha, odolnost, rychlý protiútok, či kombinace.‘ Kouč Šilhavý vymýšlí taktiku na Anglii

Číst článek

Výrazná je hlavně ofenziva Anglie s útočníky Harry Kanem, Jadonem Sanchem, Marcusem Rashfordem a Raheemem Sterlingem, který dal v Londýně českému týmu hattrick.

„Není to jenom Sterling, Anglie má momentálně skvělé mužstvo. Sterling samozřejmě zúročí práci týmu a vzhledem k jeho rychlostním schopnostem se jeho síla ještě násobí,“ popisuje trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Utkání proti Anglii začne ve 20.45. Pustit si ho budete moci buď v přímém přenosu na Radiožurnálu, nebo v psaném online přenosu na webu iROZHLAS.cz.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme