Musíme věnovat pozornost i dalším, nejen Součkovi, zní z belgické reprezentace před duelem s Praze

Zatímco před více než měsícem fotbalový záložník Youri Tielemans nastoupil s Leicesterem v Edenu proti pražské Slavii v úvodním duelu vyřazovací fáze Evropské ligy, v sobotu se na stejném místě představí s Belgií proti Česku v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2022. Z české reprezentace považuje za nebezpečného Tomáše Součka, „Rudí ďáblové“ ale podle něj musejí věnovat pozornost i jeho spoluhráčům.

Lovaň (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgičtí reprezentanti slaví gól do sítě San Marina

Belgická reprezentace | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

„Znám hráče ze Slavie a (Vladimíra) Coufala se Součkem z Premier League. Jsou dobře organizovaní, hrají ofenzivně a hodně běhají. Nebude to jednodušší než s Walesem,“ řekl na tiskové konferenci Tielemans, jehož Leicester se Slavií vypadl.

Belgičané sčítají ztráty. Před utkáním s českou reprezentací je trápí zranění i karanténa

Číst článek

Belgie úvodní kvalifikační zápas nad Walesem vyhrála 3:1, zatímco Češi si i díky Součkovu premiérovému hattricku v národním týmu poradili s Estonskem 6:2. Skupinu E doplňuje Bělorusko.

„Mám nějaké tipy ohledně Součka, ale nebudu je zveřejňovat. Hodně se pohybuje ve vápně, tvrdě pracuje a je nebezpečný,“ vyjmenoval Tielemans kvality opory West Hamu. „Musíme ale věnovat pozornost i ostatním hráčům,“ uvedl třiadvacetiletý odchovanec Anderlechtu Brusel.

Belgičané přiletí do Prahy až v pátek večer a na hřiště v Edenu poprvé vyběhnou až v den zápasu. Tielemans to za problém nepovažuje. „Nedávno jsem to v Praze zažil i s Leicesterem a není v tom rozdíl. Děje se to tak i v Premier League,“ prohlásil bývalý hráč Monaka.

V reprezentaci si užívá spolupráci s Kevinem de Bruynem z Manchesteru City. „Kevin je jedním z nejlepších záložníků na světě. Je radost s ním hrát,“ konstatoval držitel bronzu ze světového šampionátu 2018.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme