Němci se jako první kvalifikovali na mistrovství světa v Kataru, Severní Makedonii rozstříleli 4:0

Fotbalisté Německa zvítězili na hřišti Severní Makedonie 4:0 a stali se prvním týmem, který si v kvalifikaci vybojoval účast na mistrovství světa 2022 v Kataru. K postupu jim pomohla i výhra Rumunska 1:0 nad Arménií. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka mají ve skupině J na svém kontě 21 bodů a s osmibodovým náskokem v čele již nemohou být dvě kola před koncem předstiženi.

Skopje (Aktualizováno: 23:12 11. 10. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý útočník Timo Werner

Německý útočník Timo Werner | Foto: Ognen Teofilovski | Zdroj: Reuters

Skóre zápasu bylo dlouhou dobu nerozhodné, první branku vstřelil až 50. minutě po rychlém protiútoku Kai Havertz. Na něj dalšími dvěma brankami navázal spoluhráč z Chelsea Timo Werner a sedm minut před koncem zpečetil konečný stav mladíček Jamal Musiala. Hráč Bayernu Mnichov se v osmnácti letech stal druhým nejmladším střelcem německého národního týmu.

Bělorusko – Česko 0:2. Národní tým udržel šanci na druhé místo ve skupině, poprvé se trefil Hložek

Číst článek

Čtyřnásobní mistři světa oplatili svému soupeři březnovou porážku z domácího hřiště 1:2. Šlo tehdy o poslední kvalifikační zápas kouče Joachima Löwa, jehož po Euru vystřídal na lavičce právě Flick. Němci pod jeho vedením dosud vyhráli všech pět zápasů se skóre 18:1.

Na světovém šampionátu budou chtít němečtí fotbalisté napravit čtyři roky starý neúspěch, kdy ani nepostoupili ze základní skupiny. Jistou účast má vedle nich zatím jen Katar, který turnaj pořádá.

Severní Makedonie - Německo 0:4 (0:0)

Branky: 70. a 74. Werner, 50. Havertz, 84. Musiala.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme