Messi a spol. do Ameriky? Španělská nejvyšší soutěž se bude hrát i za oceánem

Vzrůstající popularitu fotbalu v USA a Kanadě chce přiživit i španělská nejvyšší soutěž. Vedení La Ligy podepsalo se severoamerickou mediální společností Relevent smlouvu o spolupráci, v jejímž rámci se jeden zápas španělské ligy odehraje v Severní Americe.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský fotbalista Lionel Messi

Argentinský fotbalista Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Vedení soutěže, které se zúčastní dva z nejslavnějších fotbalových klubů současnosti – Real Madrid a Barcelona, podepsalo smlouvu o 15leté spolupráci s americkou sportovně-zábavní agenturou Relevent. Součástí dohody je i zápas La Ligy v Severní Americe.

Atlético zvládlo madridské derby proti Realu a slaví vítězství v Superpoháru UEFA

Číst článek

„Snažíme se to uskutečnit už v téhle sezoně. Sice jde o dlouhodobé partnerství, ale nechceme se zaseknout.“ řekl v rozhovoru USA Today Sports šéf agentury Charlie Stillitano.

Pokud by se zápas španělské ligy opravdu odehrál v USA či Kanadě, bylo by to poprvé, co by se slavná soutěž hrála za oceánem. Zatím ale není jasné, jaký zápas a kdy by se mimo Evropu uskutečnil. „Žádný tým se nechce vzdát domácího zápasu,“ uznal Stillitano.

Jasné ale je, že by se nemělo měnit místo El Clásica mezi Realem a Barcelonou. Šéf La Ligy Javier Tebas podle BBC dříve řekl, že to se „nikdy nebude hrát mimo Španělsko.“

Španělské kluby sbírají praxi v hraní mimo svou domovinu. Nedělní Superpohár se hrál v mezi Barcelonou a Sevillou se hrál v Maroku.

S přesuny za oceán mají zkušenosti především zámořské soutěže. Basketbalová NBA se hrála v Londýně, NHL v roce 2010 dokonce v Praze. Slavné fotbalové kluby sice v zámoří vyjíždí na přípravná turné, ale zatím tam nikdy nehrály soutěžní zápasy.

Nová sezona španělské fotbalové ligy startuje už v pátek. Real Madrid se v boji o titul postaví obhájci titulu a úhlavnímu rivalovi Barceloně už bez hvězdného útočníka Cristiana Ronalda, který v létě přestoupil do Juventusu Turín.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme