Fotbalové ligy mohou naplno začít, druhou vlnou testování prošlo bez nálezu třicet klubů

Druhé kolo plošných testů na nový typ koronaviru neodhalilo u žádného z 16 fotbalových týmů z první ligy a u 14 z 16 celků z druhé nejvyšší soutěže žádný pozitivní případ. Informovala o tom Ligová fotbalová asociace ČR, která v Česku řídí profesionální soutěže. Obnovená sezona tak může naplno začít, v úterý jsou na programu čtyři zápasy 25. kola první ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Teplic slaví gól do sítě Liberce

Fotbalisté Teplic slaví gól do sítě Liberce | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Bez nálezu dopadlo testování i u týmů Mladé Boleslavi a pražské Slavie, které měly jako jediné z klubů po jednom pozitivním případu v první vlně testů. Oba celky se utkají v úterý od 20.00, o dvě hodiny dříve začnou další tři ligové duely. Zbylé čtyři zápasy 25. kola jsou na programu ve středu.

Jaký bude restart ligy? Týmy čeká náročný program i nové pravidlo, sezona může skončit bez mistra

Číst článek

Druhou vlnu plošných testů ještě musejí absolvovat druholigové celky Ústí nad Labem a Zbrojovka Brno, které zasáhnou do restartované sezony až ve čtvrtek. Už v sobotu nastoupily k dohrávce 23. ligového kola Teplice s Libercem a v pondělí se hrála předehrávka druhé nejvyšší soutěže mezi Duklou Praha a Jihlavou.

Všechny kluby musely před restartem sezony, kterou v březnu na dva a půl měsíce přerušila pandemie koronaviru, absolvovat v rozmezí pěti až šesti dnů dva testy. Mezi koncem základní části první ligy a začátkem nadstavby musejí týmy podstoupit ještě třetí kolo odběrů. Plošné testování organizuje LFA.

Slavia s Mladou Boleslaví absolvovaly už tři testy, kvůli pozitivnímu nálezu z první vlny musely v minulém týdnu ještě na kontrolní odběry. U obou klubů dopadly v pořádku.

V případě pozitivního nálezu rozhoduje o dalším postupu hygienická stanice, u Mladé Boleslavi ani Slavie nemusela vzhledem k pouhému jedinému případu sáhnout k plošné karanténě celého týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme