Komise rozhodčích: Bohemians měli kopat v Liberci penaltu, sudí je poškodili i při prvním gólu

Fotbalisty Bohemians 1905 v sobotním utkání 14. kola první ligy v Liberci při porážce 1:2 dvakrát poškodily výroky sudích pod vedením hlavního arbitra Marka Radiny. Podle Komise rozhodčích FAČR neměl platit první gól Slovanu a Pražané měli kopat penaltu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jakub Fulnek z Bohemians a Christ Tiéhi z Liberce

Zleva Jakub Fulnek z Bohemians a Christ Tiéhi z Liberce | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Liberecký Matěj Chaluš před svou trefou v 73. minutě zahrál v šestnáctce rukou.

Zvažoval konec kariéry, teď je v reprezentaci. Panák si tři měsíce po návratu vysloužil premiérovou nominaci

Číst článek

„Měla následovat intervence VAR. Bezprostředně před vstřelením branky se míč lehce dotkl ruky domácího hráče a v tomto případě se jedná o porušení pravidel. Kdyby branky dosáhl spoluhráč hráče, který rukou zahrál, tak by branka byla podle pravidel regulérní,“ vysvětlil předseda komise Radek Příhoda ve videu na webu rozhodci.fotbal.cz.

V závěru Radina znovu chyboval v neprospěch Bohemians, když za stavu 1:1 neodpískal penaltu za Chalušův faul na Martina Dostála při vzdušném souboji. Verdikt nezměnil ani po rychlé poradě s videorozhodčím Václavem Štěrbou. "V 87. minutě utkání měl rozhodčí nařídit pokutový kop pro hosty za udeření soupeře do obličeje," uvedl Příhoda.

S dalšími rozhodnutími sudích v zápasech 14. kola komise souhlasila. V nedělním utkání Pardubice - Slavia (0:5) správně nařídili penaltu pro domácí Východočechy za ruku Tarase Kačaraby z 28. minuty.

„Jednalo se sice o neúmyslnou ruku, ale míč zasáhl ruku v nepřirozené poloze vzhledem k pohybu těla, takže se jednalo o přestupek,“ řekl Příhoda.

Podobný názor měl i na pokutový kop ve prospěch Sparty v nedělním duelu s Teplicemi (4:2) za ruku hostujícího Admira Ljevakoviče z 32. minuty. „Ruka v tomto případě rozšiřovala objem těla,“ konstatoval Příhoda.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme