Barcelona prohrála v Mnichově a v Lize mistrů končí, Chelsea v divokém zápase remizovala se Zenitem

Fotbalisté Barcelony podlehli v závěrečném kole skupinové fáze Ligy mistrů 0:3 Bayernu Mnichov a poprvé od sezony 2000/01 si nezahrají vyřazovací fázi soutěže. Vedle bavorského velkoklubu postoupila ze skupiny E Benfica Lisabon, která si doma poradila 2:0 s Dynamem Kyjev. Chelsea na hřišti Zenitu Petrohrad jen remizovala 3:3 a ze skupiny H postoupí až z druhého místa za Juventusem.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kingsley Coman z Bayernu Mnichov v souboji s Clementem Lengletem z Barcelony

Kingsley Coman z Bayernu Mnichov v souboji s Clementem Lengletem z Barcelony | Foto: Andreas Gebert | Zdroj: Reuters

Barcelona potřebovala k postupu v Mnichově zvítězit, Bayern si ale stoprocentní bilanci vzít nenechal a uspěl i v šestém utkání v sezoně „milionářské“ soutěže. O výsledku rozhodly dva góly z konce úvodního dějství, prosadili se dělovkou z dálky Leroy Sané a hlavičkou z krkolomné pozice Thomas Müller, jenž jako osmý hráč historie nasázel v Lize mistrů 50 branek. Po změně stran přidal pojistku Jamal Musiala.

Spartě stačí k jarní účasti v evropských pohárech bod proti Bröndby, Vrba ale na remízu hrát nechce

Číst článek

Barcelona vyšla počtvrté v základní skupině střelecky naprázdno, v šesti duelech dala jen dvě branky. Katalánci počtvrté v historii neprošli ze základní skupiny a čeká je pouze osmifinále Evropské ligy.

O bod před Barcelonu se dostala Benfica, která vybojovala postup vítězstvím nad outsiderem skupiny Dynamem Kyjev. Portugalský celek uklidnily brzké trefy Romana Jaremčuka a Gilberta a domácí už si výsledek pohlídali.

Chelsea ztratila první místo

Fotbalisté Chelsea v závěrečném kole skupinové fáze jen remizovali 3:3 v Petrohradu a přišli o prvenství ve skupině H. Anglickému týmu nestačily ani dva góly a asistence Tima Wernera, ve čtvrté minutě nastavení srovnal Alexandr Jerochin. Na první místo se posunul Juventus domácí výhrou 1:0 s Malmö.

Gólově bohatý večer v Petrohradu odstartoval už po 83 sekundách hry po rohovém kopu Werner, který se postaral o nejrychlejší trefu „Blues v Lize mistrů. Zenit ještě do pauzy skóre otočil zásluhou Claudinha a Sardar Azmúna, favorit ale odpověděl v 62. minutě, kdy Werner připravil snadnou pozici pro Romelua Lukakua.

Nečekaný střelec Bernardo Silva táhne Manchester City, vysloužil si chválu i od trenéra Guardioly

Číst článek

V 85. minutě zařídil další otočku druhým gólem sám německý reprezentant, poslední slovo ale měli domácí. Jerochin se v nastavení parádně položil do voleje a z hranice vápna nedal Kepovi Arrizabalagovi šanci. Tým Thomase Tuchela, který v sobotu v domácí lize podlehl 2:3 West Hamu, inkasoval třikrát ve dvou soutěžních utkáních po sobě poprvé od dubna 2019, kdy německý kouč ještě vedl PSG.

Postup Salcburku

V přímém souboji o postup ze skupiny G uspěl Salcburk, který doma porazil Sevillu 1:0. Historické osmifinále Salcburku vystřelil po poločasové pauze Noah Okafor. Z prvního místa stejné skupiny postupuje Lille, které bez problému porazilo Wolfsburg 3:1.

Manchester United s jistým postupem v kombinované sestavě remizoval na Old Trafford s Young Boys Bern. Souboj o druhé místo se měl odehrát mezi Atalantou a Villarrealem, kvůli sněžné bouři v Bergamu byl ale zápas odložen.

Výsledky Ligy mistrů

Juventus Turín - Malmö 1:0 (1:0). Branka: 18. Kean. Rozhodčí: Peljto (Bosna).

Zenit Petrohrad - Chelsea 3:3 (2:1). Branky: 38. Claudinho, 42. Azmún, 90.+4 Jerochin - 2. a 85. Werner, 62. Lukaku.

Benfica Lisabon - Dynamo Kyjev 2:0 (2:0). Branky: 16. Jaremčuk, 22. Gilberto. Rozhodčí: Aytekin (Něm.).

Bayern Mnichov - FC Barcelona 3:0 (2:0). Branky: 34. Müller, 43. Sané, 62. Musiala. 

Manchester United - Young Boys Bern 1:1 (1:1). Branky: 9. Greenwood - 42. Rieder. 

Salcburk - FC Sevilla 1:0 (0:0) Branky: 50. Okafor. ČK: 64. Jordán (Sevilla). 

Wolfsburg - Lille 1:3 (0:1). Branky: 89. Steffen - 11. Yilmaz, 72. David, 78. Gomes.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme