Barcelona - Slavia 0:0. Messi a spol. si vylámali zuby, sešívaní vyválčili na půdě giganta cenný bod

Fotbalisté Slavie ve čtvrtém z šesti zápasů v základní skupině Ligy mistrů uhráli v Barceloně překvapivou bezbrankovou remízu. V elitní soutěži získali druhý bod.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 21:05 5. 11. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domácí kapitán Lionel Messi na slavném stadionu Camp Nou v prvním poločase trefil břevno. „Červenobílé“, kteří před dvěma týdny doma favorizované Barceloně podlehli 1:2, několika výbornými zákroky podržel brankář Ondřej Kolář. Katalánci doma zaváhali po sérii 16 soutěžních výher.

Zápas Barcelony se Slavií jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Barcelona s osmi body vede tabulku, poslední Slavia má stále teoretickou šanci na jarní fázi LM, kam projdou první dva tymy. Pražané v příštím utkání 27. listopadu přivítají na svém stadionu Inter Milán.

Domácím chyběl Suárez

Slávisté nastoupili se dvěma změnami oproti domácímu duelu, který před dvěma týdny prohráli 1:2. Dlouhodobě zraněného Hovorku na postu stopera nahradil Frydrych a místo Zeleného dostal od začátku šanci Traoré. Barceloně očekávaně chyběl zraněný Suárez, jehož v ofenzivní trojici zastoupil Dembélé.

Slávisté nepustili soupeře do úvodního tlaku a v šesté minutě měli první šanci. Po Ševčíkově úniku obránce Lenglet tečoval míč a brankář Ter Stegen ho s problémy vyrazil. O pět minut později se poprvé blýskl i Kolář, který vykopl Semedovu ránu po náběhu za obranu. Hostující gólman pak zneškodnil i Messiho přímý kop z úhlu.

Pražané s domácími favority drželi krok a hrozili hlavně díky průnikům aktivního Olayinky. Po jednom z nich ve 28. minutě nebyl daleko od vedoucí branky Stanciu, jenž v dobré pozici trefil Masopusta.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha 1:1
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund 0:2
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona 1:2
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Barcelona málem otevřela skóre ve 35. minutě, kdy Messi po typickém individuálním průniku napálil břevno. V závěru první půle Slavii podržel Kolář, který výtečně zlikvidoval Messiho střelu i Piquého hlavičku z následného rohu.

Dva góly, ale ani jeden neplatil

Těsně před pauzou Ter Stegen reflexivně vyrazil hlavičku Bořila a autor gólu z domácího zápasu s Barcelonou pak dorazil míč do sítě. Branka ale neplatila kvůli ofsajdu.

Na začátku druhého poločasu Messi z přímého kopu těsně přestřelil. O chvíli později Dembélé obloučkem poslal do velké šance střídajícího Roberta, který ale zblízka nepropálil výborného Koláře. V 58. minutě „Barca“ po akci Messiho s Vidalem dala gól, který neplatil kvůli milimetrovému ofsajdu.

Katalánci měli po změně stran převahu, ale do dalšího nebezpečného zakončení se dostali až v 77. minutě, kdy Messiho zblízka vychytal Kolář. Slávisté už Barcelonu nepustili do většího závěrečného tlaku a odvezli si cenný bod. Domácí fanoušci svůj tým vyprovodili mohutným pískotem.

⏲️ KONEC | Utkání góly, ani vítěze nepřineslo. Sešívaní a zejména fantastický Ondřej Kolář ustáli útočnou sílu Barcelony. Sami ale vstřelit branku nedokázali. Po famózním výkonu si tak za remízu připisují do tabulky další bod – po San Siru i na Nou Campu!🤝

🔵🔴 0:0 🔴⚪️ #barsla

20:51 – 05. 11. 2019

47 523

Výsledky 4. kola základních skupin Ligy mistrů:

Skupina E:

Neapol - Salcburk 1:1 (1:1)
Branky: 44. Lozano - 11. Haaland z pen. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Gil (video, všichni Pol.)

Liverpool - Genk 2:1 (1:1)
Branky: 14. Wijnaldum, 53. Oxlade-Chamberlain - 41. Samata. Rozhodčí: Kružliak - Somolani, Hancko (všichni SR) - Irrati (video, It.)

Skupina F:

FC Barcelona - Slavia Praha 0:0

Dortmund - Inter Milán 3:2 (0:2)
Branky: 51. a 77. Hakimí, 64. Brandt - 5. Martínez, 40. Vecino. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra - Kamphuis (video, všichni Niz.).

Skupina G:

Petrohrad - Lipsko 0:2 (0:1)
Branky: 45.+5 Demme, 63. Sabitzer. Rozhodčí: Grinfeld - Hassan, Yarkoni (všichni Izr.) - Pinheiro (video, Portug.). Diváci: 50.452

Lyon - Benfica Lisabon 3:1 (2:0)
Branky: 4. Andersen, 33. Depay, 89. Traoré - 76. Seferovic. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.).

Skupina H:

Chelsea - Ajax Amsterodam 4:4 (1:3)
Branky: 5. a 71. obě z pen. Jorginho, 63. Azpilicueta, 74. James - 2. vlastní Abraham, 20. Promes, 35. vlastní Arrizabalaga, 55. Van de Beek. Rozhodčí: Rocchi - Meli, Peretti - Valeri (video, všichni It.). ČK: 68. Blind, 69. Veltman (oba Ajax).

Valencie - Lille 4:1 (0:1)
Branky: 66. Parejo z pen., 82. vlastní Soumaoro, 84. Kondogbia, 90. Torres - 25. Osimhen. Rozhodčí: Karasev - Demeško, Gavrilin (všichni Rus.) - Dankert (video, Něm.).

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme