Bayern Mnichov - Viktoria Plzeň 5:0. Totální německá dominance, excelovalo trio Mané, Gnabry, Sané

Německý mistr Bayern Mnichov doma suverénně přehrál ve úterním zápase základní skupiny Ligy mistrů Plzeň 5:0. Prosadilo se kompletní útočné trio Sadio Mané, Serge Gnabry a Leroy Sané, a to už v prvním poločase. Bayern vede tabulku se třemi vítězstvími ze tří utkání, Plzeň na bodový úspěch stále čeká.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov (Aktualizováno: 20:45 4. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leroy Sané a jeho radost z vstřeleného gólu

Leroy Sané a jeho radost z vstřeleného gólu | Zdroj: Profimedia

„Když řeknete Musiala, Mané, Sané, Gnabry, ta kvalita je obrovská,“ upozorňoval na tiskové konferenci před utkáním plzeňský kouč Michal Bílek.

Duel Ligy mistrů mezi domácím Bayernem Mnichov a Plzní jsme sledovali online

Číst článek

V tu chvíli netušil, že vyjmenované útočné trio udeří už v prvním poločase. A aby to bylo kompletní, poslední zmíněný Jamal Musiala si připsal asistenci.

Němečtí mistři jako by postupovali přesně podle scénáře, před kterým bývalý trenér české reprezentace varoval. 

„Všichni mají velkou rychlost, jsou technicky velmi dobře vybavení,“ zdůrazňoval Bílek. Jeho slova zhmotnil při úvodním gólu Leroy Sané. Německý reprezentant se rychlou kličkou prosmýknul mezi dvěma hráči Plzně a zpoza vápna trefil levý horní roh branky.

„Zvlášť po ztrátě míče mají obrovsky rychlý přechod do útoku,“ pokračoval kouč Západočechů. A tak vzniknul zásah číslo dva. Neuer bezpečně chytil slabý pokus Kopice, rozjel bleskový protiútok, jenž s jistotou završil Serge Gnabry.

„Musíme pozorně bránit, pokud chceme pomýšlet na úspěch,“ opakoval Bílek. A velice nepozorná byla šestice bránících hostů těsně před třetí změnou skóre. Až s velkým zpožděním zareagovala na nešťastný odraz a darovala šanci Sadiovi Manému, 3:0.

Jako kankán

Poločas hrůzy měl ale pokračování hned po pauze. Bavoři dál dusili české hráče. Obrovskou kvalitu ukázal 75 tisícům diváků v 51. minutě znovu Sané. Ve výskoku a v plném sprintu přebral dlouhý pas a s lehkostí zvýšil.

Některé akce připomínaly tanec. Jako by se hráči v červeném inspirovali skladbou francouzského skladatele Jacquese Offenbacha s názvem Kankán, jež zní Allianz Arenou po každém mnichovském zásahu.

A zněla i po hodině hry, když skóroval střídající Eric Maxim Choupo-Moting. Tím zajistil konečný stav 5:0, stejný jako před devíti lety. Tehdy Plzeň ani nevystřelila, letos zaznamenala rovnou deset pokusů, ovšem žádný z nich Neuera výrazně neohrozil.

Bayern tak odchází ze zápasu s maximální spokojeností. Suverénní výkon, množství gólů, čisté konto a perfektní nálada před víkendovým derby v Bundeslize proti Borusii Dortmund.

Plzeň nenapodobila mladíky, kteří o několik hodin dříve zaskočili v UEFA Youth League juniory Bayernu obratem na 2:1 v posledních minutách.

Západočeši alespoň posbírali další zkušenosti, ale zároveň se znovu střetli s realitou a velkou propastí mezi elitní Evropou a českým prostředím. 

3. kolo skupiny C fotbalové Ligy mistrů

Bayern Mnichov - Viktoria Plzeň 5:0 (3:0)

Branky: 7. a 50. Sané, 13. Gnabry, 21. Mané, 59. Choupo-Moting. Rozhodčí: Dabanovič - Djukič, Todorovič (všichni Č. Hora) - Martínez (video, Šp.). ŽK: Chorý (Plzeň). Diváci: 75.000 (vyprodáno).

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme