Manchester City pod Guardiolou dál vyhlíží semifinále Ligy mistrů. ‚Život je o tom znovu vstát,‘ říká trenér

Potřetí za sebou vypadli fotbalisté Manchesteru City pod vedením trenéra Pepa Guardioly ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Stopku jim v sobotním utkání hraném na neutrální půdě v Lisabonu bez diváků vystavil Lyon výhrou 3:1. Guardiola věří, že se jednou „Citizens“ podaří probojovat mezi nejlepší čtyřku, do níž se dostali pouze v roce 2016 pod trenérem Manuelem Pellegrinim.

Lisabon (Aktualizováno: 10:04 16. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola | Zdroj: Reuters, Reuters

„Jednoho dne překonáme tuhle propast a postoupíme do semifinále. V prvních 20 až 25 minutách jsme obtížně nacházeli prostory k útočení. Druhá půle byla lepší, už jsme to dokázali. Cítil jsem, že jsme lepší. V této soutěži musíte být dokonalí,“ řekl Guardiola pro BT Sport.

‚Nejsme na správné cestě.‘ Barcelonu čekají po debaklu změny, hvězda nabídla svůj odchod

Číst článek

Celkově s anglickým celkem neuspěl v Lize mistrů ani na čtvrtý pokus. V první sezoně vypadli jeho svěřenci v osmifinále, poté následovala tři čtvrtfinálová vyřazení.

„Tým si v posledních letech postup do semifinále zasloužil. Teď jsou hráči zklamaní, ale až po dovolené začneme znovu, vzpamatujeme se z toho a pokusíme se opět zlepšit. Život je o tom znovu vstát,“ uvedl devětačtyřicetiletý Španěl, který vyhrál Ligu mistrů s Barcelonou jednou jako hráč a dvakrát coby trenér.

Lyon vedl od prvního poločasu, ale Manchester odpověděl v 69. minutě zásluhou Kevina de Bruyneho. Olympique opět odskočil díky gólu střídajícího Moussy Dembélého.

„Jiný rok, stejný problém,“ řekl zklamaně po utkání pro BT Sport jediný střelec ostrovního týmu De Bruyne. „Musíme se poučit,“ doplnil.

Sterlingova tutovka mrzela

Zápas mohl dovést do prodloužení Raheem Sterling, který však v obrovské šanci zblízka přestřelil odkrytou branku. O minutu později přidal Dembélé pojistku.

Sterlingova neproměněná tutovka Guardiolu hodně mrzela. „V takové situaci musíte srovnat, abyste si vynutili prodloužení. Pak jsme ale inkasovali potřetí a byl konec. Vytvořili jsme si více šancí a střel. Povedla se nám spousta dobrých věcí, ale nestačilo to. V klíčových momentech jsme ve vápnech chybovali,“ prohlásil Guardiola, jenž dříve vedl i Bayern Mnichov.

‚Recept na City není‘

Proti City se v dresu francouzského týmu daří především Maxwelu Cornetovi. Ten skóroval už ve třetím utkání s celkem z Manchesteru. „Žádný recept na skórování proti City neexistuje. Nejdůležitější je respektovat trenérovy pokyny. Především musíte bránit,“ řekl Cornet pro RMC Sport.

Záložníkova slova o taktice podpořil i trenér Lyonu Rudi Garcia. „Vyhráli jsme taktickou bitvu, jelikož jsme zvládli náš herní systém. Stále zbývají zápasy a překážky, o jejichž překonání se pokusíme,“ řekl šestapadesátiletý Francouz, který se Lyonu ujal v říjnu.

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme