Ve dvou zápasech Ligy mistrů padlo 12 gólů, do semifinále postupují Tottenham a Liverpool

Bohatou gólovou nadílku přinesly odvetné zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů. Liverpool potvrdil úvodní vítězství 2:0 a po triumfu 4:1 v Portu ho čeká semifinále proti Barceloně. V divokou přestřelku se proměnil zápas Manchesteru City s Tottenhamem, který sice domácí ovládli 4:3, ale z postupu se raduje Tottenham, který do semifinále po úvodní výhře 1:0 poslaly vstřelené góly na hřišti soupeře.

Manchester, Porto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Llorente a Davinson Sanchez slaví gól proti Manchesteru City.

Fernando Llorente a Davinson Sanchez slaví gól proti Manchesteru City. | Foto: Andrew Yates | Zdroj: Reuters

Manchester City - Tottenham 4:3 (první zápas 0:1)

Divokou přestřelku v Manchesteru načal už ve 4. minutě domácí Raheem Sterling, který si z levé strany navedl míč na střed a přesnou střelou na zadní tyč nedal Hugo Llorisovi šanci. Citizens tak bleskově smazali ztrátu z prvního duelu.

Práce s mládeží se vyplácí. Ajax dotáhli k senzačnímu postupu do semifinále Ligy mistrů odchovanci

Číst článek

Jenže od úvodního gólu uběhlo sotva šest minut a všechno bylo zase úplně jinak, protože se dvakrát prosadil Hung-Min Son a Tottenham vedl 2:1. Okamžitě po druhém Sonově gólu ale znovu srovnal Bernardo Silva a o chvilku později strhnul vedení na stranu City druhým gólem Sterling. Uběhlo 21 minut a diváci viděli pět gólů!

Citi sice vedli, ale díky gólům na hřišti soupeře za daného stavu pořád postupoval Tottenham. To se změnilo po necelé hodině hry po trefě Sergia Agüera, který zvýšil na 4:2. Radost domácích ale trvala jen do 73. minuty, kdy se se štěstím prosadil Fernando Llorente a za stavu 4:3 byl jednou nohou v semifinále opět Tottenham.

V nastaveném čase vybuchl stadion nadšením, když Sterling dovršil hattrick a stanovil skóre 5:3, které zaručilo postup do bojů o finále City. Jenže rozhodčí pak situaci zkontroloval u videa rozhodl se branku odvolat kvůli ofsajdu. Tottenham tak uhájil porážku 3:4 a díky venkovním gólům postupuje do semifinále, kde se utká s Ajaxem Amsterdam.

FC Porto - Liverpool 1:4 (první zápas 0:2)

Porto doma začalo aktivně, ale hráči Liverpoolu úvodní nápor přečkali a ve 26. minutě z první velké šance udeřili. Salah našel na hranici ofsajdu Maného, jenž zblízka ve skluzu překonal brankáře Casillase. Regulérnost gólu potvrdil až videorozhodčí. Senegalský útočník ukázal, že se mu v Portu daří, v loňském osmifinále tady hattrickem přispěl k vítězství Liverpoolu 5:0.

Hosté byli i po změně stran hodně efektivní. V 65. minutě zvýšil Salah po přihrávce od Alexandera-Arnolda. Porto za čtyři minuty snížilo po Militaově hlavičce z rohového kopu.

Závěr však patřil Liverpoolu. V 77. minutě přidal třetí branku Firmino po centru od dalšího náhradníka Hendersona a za dalších sedm minut uzavřel skóre z rohu Van Dijk další hlavičkou. „Reds“ tak ani v osmém pohárovém střetnutí s Portem neprohráli.

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Manchester City - Tottenham Hotspur 4:3 (3:2)
Branky: 4. a 21. Sterling, 11. B. Silva, 59. Agüero - 7. a 10. Son Hung-min, 73. Llorente. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Irrati (video, It.). ŽK: Sissoko, Son Hung-min, Rose, Wanyama (všichni Tottenham). Diváci: 53.348. První zápas: 0:1, postoupil Tottenham.

FC Porto - Liverpool FC 1:4 (0:1)
Branky: 69. Militao - 26. Mané, 65. Salah, 77. Firmino, 84. Van Dijk. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Pepe - 32. Mané. Diváci: 49.117. První zápas: 0:2, postoupil Liverpool.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme