Los evropských pohárů: Chelsea vyzve v Lize mistrů Real Madrid, v nižší soutěži narazí West Ham na Lyon

Páteční los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů proti sobě postavil obhájce loňského triumfu Chelsea proti rekordmanovi soutěže Realu Madrid. Kromě šlágru kola nabídnou dubnová utkání i zajímavý střet rozdílných stylů Manchesteru City a Atlética Madrid. Liverpool čeká Benfica Lisabon, Bayern Mnichov vyzve Villarreal. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. Následovala Evropská liga, ve které se West Ham s českými hráči utká s Lyonem.

Nyon (Švýcarsko) (Aktualizováno: 14:09 18. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Chelsea z vítězství v Lize mistrů

Radost fotbalistů Chelsea z vítězství v Lize mistrů | Foto: David Ramos | Zdroj: Reuters

Ve hře jsou stále oba angličtí finalisté minulého ročníku Manchester City a Chelsea. Londýnský klub překonal minulou sezonu na cestě za titulem I Real Madrid, a to ve dvou zápasech poměrem 3:1. Letos si souboj zopakují, ovšem místo v semifinále už o krok dříve.

Španělský velkoklub je ale tentokrát v lepším rozpoložení, vede domácí ligu a v evropské soutěži vyřadil po hattricku francouzského útočníka Karima Benzemy francouzský Paris Saint-Germain. 

Schalke odstraní z dresů logo Gazpromu. Rusko kvůli invazi nejspíš přijde o finále Ligy mistrů

Číst článek

Další klub z pyrenejského poloostrova Atlético Madrid vyřadilo v osmifinále Manchester United. Do anglického města se v dalším kole podívá znovu, jen na jiný stadion. Na Etihad Stadium zkusí překvapit favorita Manchester City, který se prezentuje úplně odlišným stylem než defenzivněji laděný španělský mistr.

Zbylé dva zápasy mají jasné favority. Německý hegemon Bayern Mnichov, jeden z favoritů na zisk poháru, vyzve vítěze Evropské ligy Villarreal. Liverpool změří síly s papírově slabší Benficou.

Úvodní čtvrtfinále se budou hrát 5. a 6. dubna, odvety následně o týden později. Na první semifinále si diváci počkají do 26. a 27. dubna a odvetná utkání připadly na 3. a 4. května.

Finále milionářské soutěže je na programu 28. května. Místo v Petrohradě bude největší klubový zápas hostit Paříž, a to kvůli vpádu Ruska na Ukrajinu. Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) přesunula utkání na národní stadion Stade de France.

Kompletní los čtvrtfinále Ligy mistrů:

Evropská liga

West Ham naposledy vyřadil při své premiérové účasti v soutěži nejúspěšnější celek Evropské ligy Sevillu. „Kladiváři“ po úvodní osmifinálové porážce 0:1 na hřišti soupeře zvládli domácí odvetu a i díky Součkově brance zvítězili po prodloužení 2:0.

Lyon, který v základní skupině porazil dvakrát pražskou Spartu, vyřadil ve čtvrtek Porto. Po prvním vítězství 1:0 mu stačila doma remíza 1:1.

České kluby si v žebříčku koeficientů o místo polepšily. Ztráta na první patnáctku se ale zvětšila

Číst článek

Vítěz vzájemného duelu narazí buď na Barcelonu, nebo na Frankfurt. Španělský velkoklub s trenérem Xavim si po vyřazení z Ligy mistrů poradil nejprve s Neapolí a pak i s Galatasarayem Istanbul.

Frankfurt, jemuž patří v německé lize deváté místo, zdolal po dramatické domácí odvetě v prodloužení Betis.

Rangers, kteří porazili v základní skupině v boji o druhé místo pražskou Spartu, vyzvou Bragu. Skotský mistr již ve vyřazovacích soubojích uspěl proti Dortmundu a naposledy CZ Bělehrad.

Atalanta Bergamo po vyřazení Leverkusenu s Patrikem Schickem v boji o semifinále narazí na jiný bundesligový celek Lipsko. Úřadující německý vicemistr se do čtvrtfinle dostal poté, co UEFA vyloučila Spartak Moskva kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

První čtvrtfinálové duely se odehrají 7. dubna, odvety o týden později. Semifinále se uskuteční 28. dubna a 5. května. O vítězi Evropské ligy se rozhodně ve finále 18. května v Seville. 

Kompletní los čtvrtfinále Evropské ligy:

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme