Volná místa na finále Ligy mistrů? Fanoušci Realu vrací vstupenky, vadí jim ubytování i doprava

Sledovanějších finále než to, kterým bude končit fotbalová Liga mistrů, bychom letos napočítali možná dvě. I přesto hrozí, že v sobotu budou na kyjevském stadionu některá místa volná.

Kyjev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na stadionu v Kyjevě možná budou volná místa i při finále Ligy mistrů

Na stadionu v Kyjevě možná budou volná místa i při finále Ligy mistrů | Foto: Valentyn Ogirenko | Zdroj: Reuters

Ze 70tisícové kapacity olympijského stadionu přerozdělují oba finalisté mezi své fanoušky přibližně 33 tisíc lístků. A zatímco Liverpool svou část vyčerpal, příznivci Realu vrátili zpět dva tisíce vstupenek.

ONLINE: Real Madrid - Liverpool

Číst článek

Důvodem jsou nedostatečné nebo drahé ubytování v Kyjevě a také komplikovaná doprava - tedy plné lety do ukrajinského hlavního města. Uvolněné lístky ale UEFA Angličanům neposkytne, nechce totiž promíchávat sektory, aby se vyhnula případným konfliktům.

To se zase nelíbí fanouškům Liverpoolu, kteří jsou ochotni vyrazit na Ukrajinu klidně i autobusy a auty.

Uvolněné lístky se dají pořídit mimo oficiální distribuci na internetu. Jejich už tak tučná základní cena je ale ještě znásobena, například sedadlo v nepříliš oblíbeném rohu stadionu stálo v přepočtu lehce přes osm tisíc korun, nyní je nabízeno za 15 tisíc liber. V korunách tedy 435 tisíc.

Liverpoolští fanoušci šponování cen považují za debakl UEFA, Evropská fotbalová asociace má prý vybrat takové pořadatelské město, které prestižní finále pojme.

UEFA se prý bude snažit podobným problémům předcházet. Od příští sezony zvolí pro pořádání finálového zápasu nový postup. Asociace bude požadovat například dostatečnou ubytovací a letištní kapacitu.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme