Real porazil ve finále Ligy mistrů Liverpool 1:0. Rozhodující gól dal Vinícius, v brance čaroval Courtois

Fotbalisté Realu Madrid získali svůj 14. titul v Lize mistrů. Ve finále si poradili s Liverpoolem 1:0. Přitom hráči Reds byli většinu zápasu aktivnější, ale vylámali si zuby na brankáři Realu Thibautu Courtoisovi. V 59. minutě se prosadil Vinícius Junior a tím zápas rozhodl.

sledovali jsme online Paříž (Aktualizováno: 23:51 28. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Realu s trofejí pro vítěze

Fotbalisté Realu s trofejí pro vítěze | Foto: LEE SMITH | Zdroj: Reuters

Zápas byl zpožděn přibližně o 40 minut kvůli zmatkům před stadionem Stade de France v Paříži, část fanoušků se měla problém dostat na stadion. Naopak se přes plot dostali někteří lidé bez platné vstupenky.

Na první šanci se čekalo až do 16. minuty, kdy se z hranice malého vápna snažil skórovat Mohamed Salah, ale Thibaut Courtois jeho pokus vyškrábl. Egyptský útočník opět zahrozil hned o minutu později, kdy střílel z větší dálky, přičemž Courtois neměl tentokrát se zákrokem problém.

Zápas jsme sledovali v ONLINE reportáži

Číst článek

Tím odstartoval tlak Liverpoolu. O chvíli později střílel zcela osamocen z hranice velkého vápna Trent Alexander Arnold, ale mířil příliš vysoko. Ve 20. minutě už Liverpool doslova sahal po gólu. Sadio Mané se dostal v šestnáctce ke střele, kterou Courtois vytáhl na tyč.

Následovala poklidnější desetiminutovka, během které se směrem dopředu osmělil i Real. Nicméně další šanci měli opět Reds. Ve 34. minutě vyvezl míč stoper Ibrahima Konaté, připravil ho Alexandru-Arnoldovi, který nacentroval hlavičkujícímu Salahovi. Jeho pokus však směřoval doprostřed brány.

Ve 40. minutě se po rohovém kopu dostal ke střele Jordan Henderson, ale Courtois nemusel zasahovat.

Ve 43. minutě se ke své první šanci dostal i Real a hned z toho byl gól Karima Benzemy. Francouzský útočník byl však v ofsajdu, takže branka neplatila. Víc se už v prvním poločase nestalo.

Druhý poločas začaly oba týmy ve svižném tempu, ale první šance přišla až v 54. minutě, kdy se k centru Alexandra-Arnolda natahoval v nebezpečném místě Thiago Alcântara, ale na míč nedosáhl.

V 59. minutě zaznamenal Real Madrid svou první střelu na branku a byl z toho tentokrát už regulérní gól. Po stříleném centru Federica Valverdeho se prosadil Vinícius Júnior.

Odpovědět mohl Salah, ale jeho krásnou střelu zpoza vápna Courtois vyrazil. V 80. minutě střílel střídající Diogo Jota, ale brankář Realu byl opět připraven. 

Jen o dvě minuty se po individuální akci snažil opět prosadit Salah, ale opět ztroskotal na belgickém brankáři Realu.

Ke konci už se Real stáhl a čekal na protiútoky. V jednom takovém se objevili Vinícius s Benzemou, jenže si neporozuměli a šanci zahodili. V první minutě nastavení se v obrovské šanci objevil Dani Ceballos, ale možnosti se zalekl a nezakončil.

Závěr zápasu si už Real Madrid pohlídal a ovládl letošní ročník Ligy mistrů.

FC Liverpool - Real Madrid 0:1 (0:0)
Branka: 59. Vinícius Júnior. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Fabinho (Liverpool). Diváci: 75 000 (vyprodáno).
Sestavy:
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Henderson (77. Keita), Fabinho, Thiago (77. Firmino) - Salah, Mané, Díaz (65. Jota). Trenér: Klopp.
Real: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modrič (90. Ceballos), Casemiro, Kroos - Valverde (85. Camavinga), Benzema, Vinícius Júnior (90.+3 Rodrygo). Trenér: Ancelotti.

Lukáš Liška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme