Finále Ligy mistrů bude nově v Paříži, z Petrohradu ho UEFA přesunula kvůli vpádu Ruska na Ukrajinu

Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) přesunula kvůli vpádu Ruska na Ukrajinu letošní finále Ligy mistrů z Petrohradu do Paříže, konkrétně na národní stadion Stade de France. S informací přišla agentura AP. Rozhodlo o tom páteční mimořádné zasedání výkonného výboru. Ruské a Ukrajinské kluby či národní týmy navíc odehrají zápasy evropských soutěží na neutrální půdě.

Nyon (Aktualizováno: 11:09 25. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále Ligy mistrů 2021/2022 UEFA přesunula z Petrohradu do Paříže

Finále Ligy mistrů 2021/2022 UEFA přesunula z Petrohradu do Paříže | Foto: Jakub Porzycki | Zdroj: Reuters

UEFA po eskalaci rusko-ukrajinského konfliktu uvedla, že uvažuje o změně dějiště finále, které se má hrát 28. května. „Situaci pečlivě sledujeme. Jakékoliv rozhodnutí bude učiněno v pravý čas, pokud to bude nutné,“ stálo v úterním prohlášení.

Schalke odstraní z dresů logo Gazpromu. Rusko kvůli invazi nejspíš přijde o finále Ligy mistrů

Číst článek

Pravý čas nastal v ranních pátečních hodinách. Duel o nejprestižnější klubovou trofej změnil dějiště třetí sezonu po sobě. Poslední dvě finále se kvůli koronaviru hrála v Portugalsku.

„Na dnešním zasedání se také rozhodlo o tom, že kluby či národní týmy z Ruska a Ukrajiny odehrají až do odvolání zápasy evropských soutěží na neutrální půdě,“ uvedla UEFA.

Stade de France s kapacitou přes 80 tisíc míst hostilo největší klubové utkání naposled před šestnácti lety. Tehdy slavila Barcelona po vítězství 2:1 nad Arsenalem.

Řídící organizace zároveň poděkovala prezidentovi nové hostitelské země Emmanuelu Macronovi za rychlou pomoc.  

Společně s vládou Francie bude UEFA podporovat úsilí všech zúčastněných stran o zajištění záchrany fotbalistů s jejich rodinami, které na Ukrajině čelí utrpení, ničení a vysídlení,“ dodala ve vyjádření.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme