Skvěle takticky a defenzivně připravený Inter udolal Barcelonu 1:0, Ajax utrpěl historickou porážku

Reprezentační útočník Patrik Schick neproměnil penaltu a Leverkusen ve třetím kole skupinové fáze Ligy mistrů prohrál 0:2 v Portu. V základní sestavě Bayeru nastoupil rovněž Adam Hložek. Inter Milán v „plzeňské“ skupině C zdolal 1:0 Barcelonu a je druhý za suverénním Bayernem Mnichov. Ve skupině A je stoprocentní Neapol po historické výhře 6:1 na hřišti Ajaxu Amsterodam.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Interu Milán po vítězství nad Barcelonou

Hráči Interu Milán po vítězství nad Barcelonou | Zdroj: Profimedia

Schick se dostal k pokutovému kopu kuriózním způsobem na konci prvního poločasu. Nejprve skóroval domácí Taremi, videorozhodčí ale odhalil na začátku akce ruku v pokutovém území Porta a hra se vrátila k původnímu přestupku. Český útočník zvolil střelu po levé ruce gólmana, Costa ale směr vystihl.

Bayern Mnichov - Viktoria Plzeň 5:0. Totální německá dominance, excelovalo trio Mané, Gnabry, Sané

Číst článek

Druhý nejlepší střelec minulé bundesligové sezony neproměnil druhou penaltu za sebou, nedávno neuspěl ani v Lize národů proti Portugalsku. Hrdinou utkání se tak stal íránský útočník Taremi, jenž připravil po změně stran branky pro Zaida i Galena. V závěru byl vyloučen hostující Frimpong.

Ve skupině B mají stále plný počet bodů překvapivě Bruggy, které si na domácí půdě poradily 2:0 s Atléticem Madrid.

Skórovali Sowah a Jutglá, na druhé straně nedal čtvrthodinu před koncem Griezmann penaltu. Belgičtí šampioni i potřetí udrželi čisté konto a se skóre 7:0 mají šestibodový náskok na všechny ostatní soupeře.

Barcelona prohrála teprve podruhé v sezoně, opět to ale bylo v Lize mistrů. O výhře Interu rozhodl v nastavení prvního poločasu křižnou střelou zpoza vápna Calhanoglu, jenž se trefil v této soutěži po více než šesti letech. „Nerazzurri“ jsou o tři body před Katalánci, s nimiž se utkají v klíčovém duelu o postup i za týden.

Nemilosrdná Neapol

Ajax poslal v deváté minutě do vedení třetím gólem v soutěži útočník Kudus, od té doby už ale skórovala jen Neapol.

Dvěma góly přispěl k debaklu rovněž třígólový útočník Raspadori, další trefy přidali Di Lorenzo, Zieliňski, Kvaracchelija a střídající Simeone. Neapol nasázela v úvodních třech kolech soupeřům 13 branek, což se ještě žádnému italskému celku nepodařilo.

Nizozemský velkoklub, který dohrával bez vyloučeného kapitána Tadiče, utrpěl nejvyšší porážku od roku 1964. Tehdy podlehl v ligovém duelu 4:9 Feyenoordu Rotterdam. V evropských pohárech inkasoval Ajax šestkrát na domácí půdě poprvé v historii.

O tři body za Neapolí je Liverpool, který si poradil v domácím ostrovním derby 2:0 s glasgowskými Rangers. Prosadili se Alexander-Arnold a z penalty Salah. Rangers zůstávají nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky.

Marseille porazila doma 4:1 dosud stoprocentní Sporting Lisabon a ve skupině D získala první body. Utkání na Stade Vélodrome se odehrálo kvůli trestu za násilnosti fanoušků při zápase s Frankfurtem před prázdnými tribunami.

Sporting poslal do vedení po 51 vteřinách hry Trincao, v 16. minutě už ale vedli domácí po gólech Sáncheze a Harita.

V 23. minutě byl navíc vyloučen brankář Adán, jenž velkou chybou při rozehrávce zavinil už vyrovnávací trefu. V přesilovce přidali další trefy Balerdi a Mbemba. Ve druhém zápase skupiny remizoval Frankfurt bez branek s Tottenhamem, oba celky mají čtyři body.

Kompletní úterní výsledky Ligy mistrů:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme