Juventus, Bayern a PSG postupují do osmifinále Ligy mistrů. Real rozstřílel Galatasaray 6:0

Fotbalisté Paris St. Germain díky výhře 1:0 nad Bruggami ovládli i čtvrtý zápas ve skupině Ligy mistrů a dvě kola před koncem základních skupin postoupili do osmifinále. Stoprocentní bilanci a postup si zajistil také Bayern Mnichov, který zdolal 2:0 Olympiakos Pireus. Účast mezi 16 nejlepšími si s předstihem vybojoval i Juventus Turín, který trefou ve třetí minutě nastavení druhého poločasu zvítězil na hřišti Lokomotivu Moskva 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Aktualizováno: 23:14 6. 11. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Realu Madrid

Fotbalisté Realu Madrid | Zdroj: Reuters

K postupu se ve skupině A, v níž je PSG, výrazně přiblížil rovněž Real Madrid, který na Santiago Bernabéu rozstřílel Galatasaray Istanbul 6:0. Hattrickem se o výhru postaral Brazilec Rodrygo, který se v 18 letech a 301 dnech stal druhým nejmladším třígólovým střelcem v historii Ligy mistrů. Prvenství drží legenda "Bílého baletu" Raúl z října 1995.

Real vedl o tři branky už po 14 minutách hry. Mezi čtvrtou a sedmou minutou se po přihrávkách Marcela dvakrát trefil Rodrygo. Třetí branku "panenkovskou" penaltou kapitán Ramos a čtvrtý gól přidal v závěru prvního poločasu po Rodrygově nahrávce Benzema.

Jednatřicetiletý Francouz se po Lionelovi Messimu z Barcelony stal druhým hráčem v historii soutěže, který skóroval v 15 ročnících po sobě. V 81. minutě se Benzema trefil podruhé a ve druhé minutě nastavení Rodrygo po jeho přihrávce završil hattrick.

Bayern s dočasným trenérem slavil

Bayern poprvé vedl dočasný trenér Hans-Dieter Flick, který po bundesligové porážce 1:5 ve Frankfurtu nahradil odvolaného Nika Kovače.

Domácí se dlouho nemohli prosadit. Až v 69. minutě otevřel skóre Lewandowski, který se trefil v osmém utkání základní skupiny Ligy mistrů po sobě. Pojistku přidal minutu před koncem Perišič.

Z vítězství se radoval i letošní finalista soutěže Tottenham, který v Bělehradu porazil tamní Crvenou zvezdu 4:0. Ze dvou tref se radoval Son Hung-min.

Body poprvé ztratil Manchester City po remíze 1:1 proti Bergamu. „Citizens“ si tak na postup musejí počkat. Hosté vedli na milánském San Siru, kde Atalanta hraje domácí zápasy v Lize mistrů, od sedmé minuty zásluhou Sterlinga. Dvě minuty před koncem úvodního dějství mohl zvýšit z penalty Jesus, který však minul branku.

Bergamo anglické šampiony potrestalo čtyři minuty po přestávce, kdy srovnal Pašalič. Od 81. minuty dohrával Manchester bez vyloučeného brankáře Brava.

Ve druhém duelu skupiny C Dinamo Záhřeb doma po divokém průběhu remizovalo se Šachťarem Doněck 3:3. Oba celky mají shodně pět bodů. V 74. minutě uviděl červenou kartu domácí Moro a opět minut později hostující Marlos. Chorvatský celek dvěma brankami odskočil do vedení 3:1, ale ukrajinské mužstvo v nastaveném času dvakrát skórovalo a vytěžilo bod.

Ronaldo je krok od zápisu do historie

Juventus začal výborně a ve třetí minutě se ujal vedení. Přímý kop Ronalda propadl gólmanovi Guilhermemu mezi nohy a Aaron Ramsey ho doklepl do sítě. Velšský záložník byl označen za střelce, byť míč možná přešel brankovou čáru o chvíli dříve.

Cristiano Ronaldo slaví se spoluhráči z Juventusu | Zdroj: Reuters

Ramsey vstřelil 300. gól „Staré dámy“ v novodobé historii soutěže, která se datuje od roku 1992. Italští mistři se stali pátým mužstvem, který tuto metu pokořil. Více tref zaznamenaly pouze Manchester United, Bayern, Barcelona a nejlepší Real Madrid.

Ronaldo si připsal 174. start v evropských pohárech, čímž vyrovnal na druhém místě historického pořadí Paola Maldiniho. Více zápasů má jen brankář Iker Casillas. Legendární španělský gólman odehrál v Lize mistrů 177 utkání.

Lokomotiv vyrovnal ve 12. minutě, kdy si na Rybusův centr vyskočil ve vápně nejvýše Alexej Mirančuk, který zamířil hlavou přesně k tyči. V 78. minutě mohli domácí skóre otočit, ale obránce Bonucci na brankové čáře Máriovu střelu zastavil.

Výhru Juventusu zařídil ve třetí minutě nastaveného času Costa po spolupráci s Higuaínem. „Bianconeri“ tak porazili ruský celek stejně jako doma 2:1.

Postup si ve skupině D mohlo pojistit také Atlético Madrid, které však prohrálo v Leverkusenu 1:2. Bayer vedl po 55 minutách o dvě branky. V 84. minutě byl vyloučen domácí Amiri a hosté snížili, na vyrovnání však nedosáhli. "Rojiblancos" jsou druzí o čtyři body před Lokomotivem a svým přemožitelem.

4. kolo fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Real Madrid - Galatasaray Istanbul 6:0 (4:0)
Branky: 4., 7. a 90.+2 Rodrygo, 45. a 81. Benzema, 14. Ramos z pen. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller - Stegemann (všichni Něm., video).

Paris St. Germain - Club Bruggy 1:0 (1:0)
Branka: 22. Icardi. Rozhodčí: Madden - Stewart, Roome (všichni Skot.) - Attwell (Angl., video)

Skupina B:

Bayern Mnichov - Olympiakos Pireus 2:0 (0:0)
Branky: 69. Lewandowski, 89. Perišič. Rozhodčí: Raczkowski - Obukowicz, Sijeka (všichni Pol.) - Hernández (Šp., video).

Crvena zvezda Bělehrad - Tottenham 0:4 (0:1)
Branky: 57. a 61. Son Hung-min, 34. Lo Celso, 85. Eriksen. Rozhodčí: Del Cerro - Yusta, Alonso - Sánchez (všichni Šp., video).

Skupina C:

Dinamo Záhřeb - Šachtar Doněck 3:3 (1:1)
Branky: 25. Petkovič, 83. Ivanušec, 89. Ademi - 13. Alan Patrick, 90.+3 Moraes, 90.+8 Tete. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dingert (všichni Něm., video). ČK: 74. Moro - 79. Marlos.

Bergamo - Manchester City 1:1 (0:1)
Branky: 49. Pašalič - 7. Sterling. Rozhodčí: Kulbavkov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.) - Turpin (Fr., video). ČK: 81. Bravo (Manchester City).

Skupina D:

Lokomotiv Moskva - Juventus Turín 1:2 (1:1)
Branky: 12. Alexej Mirančuk - 3. Ramsey, 90.+3 Costa. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Millot (všichni Fr., video).

Leverkusen - Atlético Madrid 2:1 (1:0)
Branky: 41. vlastní Thomas, 55. Volland - 90.+4 Morata. Rozhodčí: Skomina - Prapotnik, Vukan (Slovin.) - Orsato (It., video). ČK: 84. Amiri (Leverkusen).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme