Z malé země a z malého klubu. Lucemburčan Thill si svůj gól za Šeriff proti Realu Madrid pustil už stokrát

Nejdříve moldavský tým Šeriff Tiraspol překvapil Evropu historickým postupem do Ligy mistrů, nyní už vyloženě šokuje. Po vítězstvích nad Šachtarem Doněck a Realem Madrid totiž vedou svou skupinu. Právě duel s madridským gigantem rozhodl povedenou střelou lucemburský reprezentant Sebastien Thill, pro kterého šlo o nejdůležitější branku kariéry a splněný sen.

Tento článek je více než rok starý.

Tiraspol (Moldavsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastien Thill ze Šeriffu Tiraspol

Sebastien Thill ze Šeriffu Tiraspol | Foto: Jose Breton | Zdroj: Reuters

Šeriff je s odhadovaným rozpočtem 10 milionů eur nejmenším týmem nejen v letošní sezoně Ligy mistrů, ale patrně v celé historii soutěže. Přesto se v milionářské soutěži uvedl fantasticky, nejdříve doma porazil Šachtar Doněck 2:0 a pak si na stadionu Santiago Bernabéu došlápl na Real Madrid, který porazil 2:1.

Zázrak v Madridu. Moldavský šampion potupil slavný Real a pokračuje ve snové premiéře v Lize mistrů

Číst článek

„Jsme nejmenším týmem v Lize mistrů, takže nemáme co ztratit. Zápasy můžeme jen vyhrávat, takže hrajeme beze strachu,“ řekl střelec rozhodující branky Sebastien Thill pro BBC.

Sedmadvacetiletý Lucemburčan za sebou opravdu nemá kariéru, která by napovídala, že se jednoho dne trefí na stadionu Realu Madrid. Kromě nejvyšší lucemburské soutěže si vyzkoušel na jeden rok angažmá v kolabujícím ruském klubu Tambov a po konci loňské sezony přišel na hostování k moldavskému mistrovi z Tiraspolu.

Gól Sebastiena Thilla do branky Realu Madrid

„Každý jako dítě sní, že bude hrát v Lize mistrů proti největšímu týmu na světě. Nejdříve vám nedojde, že jste právě vstřelili vítězný gól na Bernabéu, ale po zápase o tom začnete přemýšlet,“ řekl Thill, který má na noze vytetovanou vlastní podobiznu, kterak sní o nejprestižnější evropské klubové trofeji.

Jeho gól měl navíc světové parametry. Míč mu po sklepnutí spoluhráče přistál před vápno, Thill se do něj levačkou ze vzduchu opřel a s nechytatelnou trajektorií ho poslal do levého rohu brány Thibauta Courtoise. Načasování také nemohlo být lepší, gól totiž padl v 90. minutě a zajistil tak Šeriffu výhru.

„Spousta mých přátel ten gól dala na internet, jakmile otevřu mobil, vidím ho. Už jsem ho viděl více než stokrát, je fantastický. Je to ten nejkrásnější a nejdůležitější gól mé kariéry,“ řekl hrdě Thill, který je prvním Lucemburčanem, který v Lize mistrů skóroval.

Lucembursko je s rozlohou 2586 km² sedmým nejmenším státem v Evropě. Nejlepší hráči reprezentace tohoto velkovévodství hrají za menší kluby v německé a francouzské lize (Leandro Martins za Mohuč a Gerson Rodrigues za Troyes). Sebastien Thill tak výstavní trefou dostal svou zemi alespoň na několik dní do povědomí fotbalového fanouška.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme