Fanoušci v Paříži hvězdu Dortmundu neuvidí. Kvůli koronaviru se odveta LM odehraje bez nich

Fotbalisté Paris St. Germain odehrají kvůli šíření nového typu koronaviru středeční odvetné osmifinále Ligy mistrů s Dortmundem bez diváků. Oznámila to pařížská policie po dohodě s národním krizovým štábem. V Evropské lize je ohrožena odveta osmifinále v Basileji, kde švýcarské úřady zakázaly odehrát 19. března zápas s Frankfurtem.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 17:22 9. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Braut Haaland v dresu Borussie Dortmund

Erling Braut Haaland v dresu Borussie Dortmund | Zdroj: Reuters

Za zavřenými dveřmi se odehrají dva ze čtyř zápasů LM tento týden. Již dříve bylo rozhodnuto, že bez přítomnosti fanoušků se uskuteční i úterní souboj mezi Valencií a Bergamem.

Haalandovo představení nechápali ani soupeři. Na sociálních sítích se řeší jeho neskutečný běh

Číst článek

Naproti tomu úternímu duelu Lipsko - Tottenham i středečnímu utkání Liverpool - Atlético by diváci měli normálně přihlížet.

Před prázdným hledištěm by se mohla hrát i odveta mezi Barcelonou a Neapolí, které je na programu příští týden. Katalánská regionální vláda dnes doporučila, aby na utkání na stadionu Camp Nou nechodili diváci, konečné rozhodnutí ale ještě nepadlo.

1000 osob a dost

Francie v neděli večer zakázala kvůli obavám z onemocnění COVID-19 akce s účastí převyšující 1000 osob. V zemi bylo dosud potvrzeno přes 1100 případů nákazy koronavirem a 19 lidí nemoci podlehlo. Fotbalisté PSG přišli kvůli epidemii o sobotní generálku na Ligu mistrů, protože jejich ligový duel ve Štrasburku byl odložen.

V pařížském Parku princů se bude hrát bez diváků poprvé po deseti letech. Naposledy to bylo v roce 2010 v důsledku trestu za výtržnosti fanoušků při duelu PSG - Marseille.

Jen v televizi

V Paříži i ve Valencii budou při Lize mistrů také zrušeny mixzóny. Rozhovory s hráči a trenéry mohou pořídit jen televizní stanice zajišťující přenos zápasů.

Dortmund bude v odvetě hájit náskok 2:1 z domácího duelu. V ještě lepší pozici je Bergamo, které úvodní duel vyhrálo 4:1.

Evropská fotbalová unie UEFA také nařídila, že po doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO) si hráči nebudou až do odvolání mezi sebou ani s rozhodčími podávat ruce. Opatření se týká zápasů Ligy mistrů i Evropské ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme