Osmifinále Ligy mistrů: Tottenham doma podlehl Lipsku 0:1, Atalanta nasázela Valencii čtyři góly

Fotbalisté Lipska s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na stadionu Tottenhamu 1:0. Zápas v Londýně rozhodl v 58. minutě proměněnou penaltou Timo Werner. Postupu do čtvrtfinále se výrazně přiblížil nováček soutěže Bergamo, který doma porazil Valencii 4:1 i díky dvěma gólům Hanse Hateboera. Odvety jsou na programu v úterý 10. března.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Timo Werner (uprostřed) slaví gól do sítě Tottenhamu

Timo Werner (uprostřed) slaví gól do sítě Tottenhamu | Zdroj: Reuters

Lipsko při premiéře ve vyřazovací fázi LM začalo velkým náporem. Schick po 30 vteřinách vystřelil o kousek vedle a ve druhé minutě Angeliňo trefil tyč. Při první velké šanci Tottenhamu zase Bergwijna vychytal gólman Gulácsi.

Haalandovo představení nechápali ani soupeři. Na sociálních sítích se řeší jeho neskutečný běh

Číst článek

Hosté byli v prvním poločase nebezpečnější a anglického soupeře, kterému chyběli zranění klíčoví útočníci Kane a Son Hung-min, přestříleli 12:3. Aktivní Schick hlavičkoval těsně mimo, Wernerovu střelu zase vyrazil brankář Lloris.

Německý tým odstartoval i druhou půli aktivně. Laimera v pokutovém území fauloval Davies a nařízenou penaltu v 58. minutě proměnil Werner. Německý reprezentant všech sedm gólů v LM vstřelil venku.

Vzápětí mohl zvýšil Schick, ale z dobré pozice Llorise nepřekonal a dál čeká na premiérovou trefu v Champions League. V 73. minutě se vyznamenal také Gulácsi a Lo Celsův přímý kop vytáhl na tyč. V závěru už Lipsko nadějný výsledek udrželo.

Atalanta – Valencia 4:1

Bergamo na milánském San Siru, kde musí hrát domácí zápasy LM, otevřelo skóre v 16. minutě. Kapitán Gómez v šestnáctce našel Hateboera a nizozemský bek zaznamenal premiérový gól v soutěži. Domácí pak měli štěstí při tyčce Torrese a ve 42. minutě zvýšil Iličič ranou pod břevno.

Atalanta přidala mezi 57. a 62. minutou další dvě branky, o které se postarali Freuler a znovu Hateboer. Po chvilce Valencii trochu vrátil do hry střídající Čeryšev těsně po příchodu na trávník, ale Bergamo už větší drama nepřipustilo.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Atalanta Bergamo - Valencie CF 4:1 (2:0)
Branky: 16. a 62. Hateboer, 42. Iličič, 57. Freuler - 66. Čeryšev.

Tottenham Hotspur - RB Lipsko 0:1 (0:0)
Branka: 58. Werner z pen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme