Plzeň podlehla na úvod Ligy mistrů Barceloně na Camp Nou 1:5. Lewandowski dal hattrick

Viktoria vstoupila do utkání aktivně a nebojácně. První ale udeřila Barcelona, když se prosadil Kessié, na kterého navázal Lewandowski. Plzeň se snažila být nebezpečná z protiútoků a její snaha se vyplatila na konci 1. poločasu když Camp Nou šokoval Sýkora. Barcelona ale okamžitě reagovala, když se podruhé trefil Lewandowski. Druhá půle už byla v režii domácích. Lewandowski zkompletoval hattrick a navíc se trefil Ferran Torres.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski slaví hattrick

Robert Lewandowski slaví hattrick | Foto: Pablo Morano | Zdroj: Reuters

Už na konci 1. minuty na hranici velkého vápna centroval Sergi Roberto, ale obrana Plzně odvrátila míč na roh. O tři minuty později byla k vidění první žlutá karta. Luděk Pernica nedovoleně zastavil Dembélého, za což ho rozhodčí potrestal. Viktoria začala odvážně. V 8. minutě vystihl rozehrávku Barcelony Kalvach, ale jeho samostatnou akci zastavil Koundé.

Zápas jsme sledovali online

Číst článek

První výraznější ohrožení branky si připsal Robert Lewandowski, jehož pokus byl tečován na roh. Následoval další nebezpečný protiútok Viktorie. V jednu chvíli to bylo 3 na 2, ale akce skončila přihrávkou do ofsajdu. Barcelona se nenechala protiútoky Plzně vyvést z míry a pokračovala ve svém tlaku. Ve 13. minutě si na centr Koundého naskočil Franck Kessié a svou první brankou za katalánský klub otevřel skóre.

Gól dodal domácím sebevědomí. Jen o několik minut později střílel z nebezpečné pozice Fati, ale minul. Ve 22. minutě se skvěle na vlastní polovině uvolnil Pedri a rozjel nebezpečný protiútok. Na jeho konci centroval Lewandowski na Kessiého, jehož střelu doprostřed brány bezpečně chytil Jindřich Staněk.

Na zápas s Barcelonou se nedá zapomenout, říká Bílek, který na Camp Nou hrál v roce 1991

Číst článek

Ihned později následovala nesmírně dramatická situace. Na první pohled to vypadalo jako faul Christensena na Mosqueru, z čehož mohla být penalta, ale z následné kontroly rozhodčího u videa bylo jasné, že Mosquera nejprve Christensena udeřil do obličeje, za což hráč Plzně vyfasoval žlutou kartu.

Následovala klidnější pasáž hry, kterou ale protrhl gól Barcelony. Sergi Roberto vyvezl od půlící čáry míč, který přihrál Lewandowskému. Polský kanonýr svou střelu z kraje šestnáctky umístil klinicky do pravého dolního rohu Staňkovy brány. O chvíli později střílel nebezpečně Roberto, ale na jeho tečovanou střelu skvěle gólman Plzně zareagoval.

Ve 40. minutě se skoro Barcelona radovala potřetí. Lewandowski krásně patičkou vybídl ke skórování Pedriho, který překonal Staňka, ale míč zastavil před brankovou čárou Jemelka. Domácí byli ke konci poločasu při chuti, ale poté přišla studená sprcha. Po akci Vlkanovy centroval Jemelka a Jan Sýkora umlčel gólem Camp Nou.

Už to vypadalo, že se odejde do kabin za stavu 2:1, ale v poslední minutě nastavení vyhrál Dembele souboj s Mosquerou a jeho centr bezchybně zakončil Lewandowski. Tím skončil 1. poločas.

Dominance Barcelony

Druhá půle přinesla sice opět ze začátku snažící se Plzeň, ale také velmi kompaktní Barcelonu, která hosty neustále tlačila a Viktoria měla problém, dostat se na útočnou půlku. Z tlaku se Plzeň dostala až v 65. minutě, kdy z protiútoku zničehonic zakončoval Chorý. Skvělý centr od Mosquery ale nezužitkoval a přestřelil.

Barcelona se ale okamžitě vrátila ke své územní dominanci a opět udeřila. Rychlou kombinaci kolem vápna v 67. minutě totiž zužitkoval Robert Lewandowski, čímž zkompletoval hattrick. 

Netrvalo dlouho a rozdíl byl už čtyřgólový. Dembélé byl při chuti. Obloučkem našel za obranou Ferrana Torrese, který efektním způsobem z první zakončil. Jindřich Staněk neměl šanci nic dělat.

Zbytek zápasu si Barcelona pohlídala. Na hráčích Plzně bylo vidět, že jsou ke konci velmi vyčerpaní. Český mistr tak vstoupil do Ligy mistrů prohrou 1:5 v Barceloně. Druhý zápas skupiny C vyhrál Bayern Mnichov nad Interem Milán 2:0.

Utkání 1. kola fotbalové Ligy mistrů:

Skupina C:

FC Barcelona - Viktoria Plzeň 5:1 (3:1)

Branky: 34., 45.+3 a 67. Lewandowski, 13. Kessié, 71. Torres - 44. Sýkora. Rozhodčí: Visser - Vanyzere, Van Driessche (všichni Belg.) - Millot (video, Fr.). ŽK: Pernica, Mosquera, Chorý, Jemelka (všichni Plzeň). Diváci: 77.411.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme