Džeko dal Plzni v Evropě už devátý gól. ‚Je těžké ho bránit,‘ povzdechl si obránce Jemelka

Fotbalisté Plzně nestačili v Lize mistrů na milánský Inter. Vítězi této soutěže z roku 2010 podlehli ve Štruncových sadech 0:2 a dál čekají na první bod ve skupině. Oba dva góly do sítě Jindřicha Staňka přitom zařídil hráč, který proti Viktorii dává góly v dresu každého týmu. Bosenský kanonýr Edin Džeko.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edin Džeko a Milan Havel

Edin Džeko a Milan Havel | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Je to skvělý útočník. Očekávají se od něj góly a on je dává. Plzeň je pro něj asi oblíbený soupeř. Věděli jsme, že je to skvělý útočník, ale je těžké ho bránit,“ povzdechl si pro Radiožurnál po prohře 0:2 s Interem obránce Viktorie Václav Jemelka. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Adam Vlkanova, Václav Jemelka a Michal Bílek mluví o výkonu Edina Džeka

Bosenský útočník po dvaceti minutách obléhání plzeňské brány poslal přesnou střelu na zadní tyč a gólman Staněk neměl nárok zasáhnout.

„Měli převahu a zatlačili nás do pokutového území. Džeko má skvělý výběr místa. Našel si prostor a trefil to k tyči. Jinak si myslím, že si s ním kluci poradili poměrně slušně,“ řekl plzeňský trenér Michal Bílek.

Svůj desátý gól do sítě Plzně v šestém zápase na evropské scéně sice Džeko nepřidal, zato připravil druhou trefu pro spoluhráče Dumfriese.

Nesmíme tolik faulovat a dostávat tolik karet, říká po druhé plzeňské prohře v Lize mistrů trenér Bílek

Číst článek

„Druhý gól zařídil, když vyřešil přihrávkou protiútok. Ukázal svoji kvalitu a proč hrál v těch nejlepších týmech v Evropě. Nám zbývá se učit,“ uznal po další lekci od evropského velkoklubu Interu a kanonýra Džeka záložník Adam Vlkanova.

Stejně jako Václav Jemelka sehrál teprve své druhé utkání v Lize mistrů. V Barceloně školil obranu Viktorie Robert Lewandowski. Tentokrát byl v hlavní roli Džeko. 

„Je strašně těžké oba dva bránit. Se všemi útočníky z týmů, se kterými budeme hrát, to bude složité. Ukazují svojí nesmírnou kvalitu a my z toho můžeme jenom získat.“ 

V dalším zápase Ligy mistrů bude Václav Jemelka se svými spoluhráči bránit kanonýry mnichovského Bayernu.


 

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme