Realu Madrid uniká v Lize mistrů postup ze skupiny, na Šachtar nevyzrál ani podruhé. Dál jde Liverpool

Fotbalisté Liverpoolu a Porta jsou dalšími osmifinalisty Ligy mistrů a připojili se tak k již jistým postupujícím Bayernu Mnichov, Manchesteru City, Chelsea, Seville, Barceloně a Juventusu. Loňský vítěz soutěže Liverpool si postup ve skupině D zajistil výhrou 1:0 nad Ajaxem Amsterodam, Portu stačila v „céčku“ remíza 0:0 s Manchesterem City.

Tento článek je více než rok starý.

Kyjev / Liverpool (Aktualizováno: 23:46 1. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liverpool nastoupil proti Ajaxu bez brankářské jedničky Alissona Beckera, který si v sobotním zápase s Brightonem natáhl zadní stehenní sval. Premiéru v soutěži si tak odbyl až třetí gólman Caoimhin Kelleher, který zažil po gólu Curtise Jonese v 58. minutě vítěznou premiéru. Na lavičce Liverpoolu seděl český brankář Vítězslav Jaroš.

Proč čeští sudí nepískají evropské poháry? ‚Po chybě je těžší dostat další šanci,‘ říká exrozhodčí Příhoda

Číst článek

Porto si postup pohlídalo remízou 0:0, naopak Manchester City prodloužil sérii bez prohry ve skupinové fázi soutěže na 15 zápasů. Ve druhém zápase skupiny C porazil Olympique Marseille díky dvěma proměněným pokutovým kopům Dimitriho Payeta Olympiakos Pireus 2:1 a připsal si první výhru v ročníku.

Postup naopak ve skupině A odmítli fotbalisté Atlética Madrid, kteří přišli o výhru nad Bayernem v 86. minutě, kdy z penalty vyrovnal na 1:1 Thomas Müller. „Rojiblancos“ se příští středu utkají o druhé postupové místo v přímém souboji se Salcburkem, který vyhrál 3:1 na hřišti Lokomotivu Moskva. Dvěma góly se o to postaral útočník Mergim Berisha. Atléticu bude v Rakousku stačit k postupu remíza.

Bayern naopak ukončil sérii 15 vítězných zápasů v soutěži. Ve skupinové fázi však německý tým prodloužil sérii bez porážky na 21 zápasů, neprohrál už víc než tři roky. Bayern se v Madridu musel obejít bez třetího nejlepšího střelce historie Ligy mistrů Roberta Lewandowského, kapitána Manuela Neuera a Leona Goretzky, kteří kvůli rozhodnutí trenéra Bayernu Hanse-Dietera Flicka do Madridu neodcestovali, aby si odpočinuli.

Stejná situace jako ve skupině A je před posledním kolem základní části i v „déčku“. Atalantě Bergamo, která remizovala 1:1 s Midtjyllandem, bude v přímém duelu o druhé postupové místo stačit remizovat na hřišti Ajaxu Amsterodam.

Zamotaná skupina B

Značně se zamotala situace ve skupině B po nečekaných výhrách Šachtaru 2:0 nad Realem Madrid a Interu Milán 3:2 na hřišti Mönchengladbachu. Ten je na tom s osmi body nejlépe, o bod za ním jsou Šachtar s Realem a pět bodů má Inter. Po posledních zápasech skupiny Real - Mönchengladbach a Inter - Šachtar může postoupit do osmifinále ještě kterýkoli ze čtyř klubů.

Oba góly Šachtaru dali střídající hráči, v 57. minutě otevřel skóre Dentinho, v závěru se prosadil sólem z vlastní poloviny Salomon. Real podlehl Šachtaru i v úvodním zápase v Madridu 2:3, na Ukrajině navíc prohrál teprve podruhé v historii, poprvé to bylo před 21 lety proti Dynamu Kyjev.

„Jsem optimista, je to pro nás komplikovaný okamžik, ale musíme čerpat z naší povahy a hrdosti. Nezasloužili jsme si prohrát. Nyní je čas věřit v osud a doma proti Mönchengladbachu vyhrát,“ řekl po zápase trenér Realu Zinédine Zidane. Šachtar zvítězil poté, co v předchozích duelech s Mönchengladbachem dostal dohromady deset branek.

Fotbalisté Interu vykřesali postupovou naději především díky dvěma gólům Romelua Lukakua ve druhém poločase v rozmezí devíti minut. Mönchengladbach, za nějž se dvakrát trefil Alassane Pléa, mohl vyrovnat na 3:3, sudí však překazili Pléovi hattrick. Po zhlédnutí videa gól kvůli ofsajdu spoluhráče odvolali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme